180915 – Rydbo IF v Bro IK 2-4

Arena: Wasavallen
Match: Division 7H, Stockholm
Publik:
29 (det var fler där)
Målen: 1-0 (21) Jonathan Henriksson, 1-1 (55) Enis Memedov, 1-2 (56) Sohrab Mohammadzadeh, 2-2 (78) Johan Sundström Gardner, 2-3 (79) Lukas Hilming, 2-4 (85) Arian Pouyandeh
Matchens lirare:
Johan Sundström Gardner, Rydbo

Ett nytt staket och en konstgräsplan.
Men det här var ju trevligt.
Både matchen, kiosken och vädret lysande.

Arsenal klockan fyra gjorde att det fanns utrymme för lite lördagsgroundhopping bara det fanns en match som startade klockan 13, eller tidigare.
Och det fanns det ju.
I Rydbo.

Det varnades för trafikkaos i city på grund av nåt löparlopp, men genomfarten var lugn och jag kunde snabbt och smidigt ta mig till Solna och sen E18 vidare norrut. Det hade gått några minuter när jag dundrade in i Rydbo. Körde fel först så det var bara att vända innan jag hittade rätt förbi stationen och ut i skogen.
Där var det massor med bilar.
Och en lovande idrottsplats.

Nu har visserligen Wasavallen konstgräs och staket, men på ena långsidan fanns en naturlig läktare med bänkar. Ganska gott om folk på plats i solskenet när jag handlade kaffe och bänkade mig. Matchen var helt okej för att vara i sexan och hemmalaget klart vassast i första. Logiskt stod det 1-0 i paus när jag nöjt av vädret och alla flygplan som skulle in för landning på Arlanda.

Gästande Bro gick inte in i paus och rätt som det var blåste domaren igång den andra halvleken. Problemet var bara att ett par hemmaspelare, inklusive keepern, inte var ute än. Hemmamålisen kom joggande med en drickaback i näven när han snällt fick be domaren lugna sig lite.
Han borde, med facit i hand, stannat kvar i omklädningsrummet.

För det var han som kostade Rydbo chansen i matchen. Det stod 2-2, efter det att Bro jobbat in sig, deras tränare stod bredvid mig efter en stund då han jobbat ut sig, när han bjöd på två riktiga blunders och gästerna kunna vinna med 4-2.
Jag packade nöjd ihop och åkte hem och såg Arsenal vinna med 2-1 i Newcastle.
En bra lördag helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *