001226 – Arsenal v Leicester City 6-1

Arena: Highbury
Match: Premier League
Publik:
38 007
Målen:
1-0 (33) Thierry Henry, 2-0 (49) Patrick Vieira, 2-1 (53) Ade Akinbiyi, 3-1 (65) Thierry Henry, 4-1 (74) Fredrik Ljungberg, 5-1 (81) Thierry Henry, 6-1 (88) Tony Adams

Det var tight och blev drama med allt.
Sen började matchen och då var det lugnt.
Hattrick av Henry och mål av Tony Adams – då är Highburybesöket fulländat.

Avfärd från Västerås 04:00. Vi fick skjuts av Mats, min mammas man, till Arlanda där British Airways BA 775 skulle ta oss till Heathrow. Inne på Arlanda sänktes första bärsen och då kändes det att resan var igång. Väl framme i London var det bråttom. Jag, Jonte, Jeppe och Martin skulle klockan 12:00 åka till Highbury och kolla på Arsenal-Leicester. Vi tog snabbtåg från Heathrow till Paddington (£12). Där tog vi en taxi till hotellet som denna gång hette Heritage House och låg mellan Bayswater och Lancaster Gate. Rummen fick vi på en gång så det var bara att slänga in väskorna och gå ner till tunnelbanan. Via Holborn nådde vi Arsenal 11:20, 40 minuter innan match.

En agent som några av resenärerna känner skulle fixa biljetter till Arsenal-Leicester, Arsenal-Sunderland och West Ham-Chelsea. Vid biljettkontoret sade de att det inte fanns några biljetter. Klockan var nu 11:45 så panik var rätta ordet. Som tur var fick vi tag på en snubbe som sålde billiga biljetter till West Lower (£25). Matchen var en riktig höjdare som Arsenal vann med 6-1.

Efter matchen gick vi till Finsbury Park och käkade (KFC) innan vi äntrade puben Twelve Pins där vi kollade på andra halvlek på Villa-United. Ölen där kostade £2,20 och det finns två storbilds-TV där inne. Bra och trevlig pub med mycket folk. Vid 16:30 åkte vi till hotellet och på vägen köpte vi med oss ett gäng öl för att avnjuta på rummet medan vi duschade och softade. De andra hade kollat in Unitedmatchen på någon pub.

Vid 21:00 gick vi till donken och åt en burgare innan vi gick till puben Prince Albert på Bayswater Road. Oskönt ställe, liknade mest ett inne hak och ölen var dyr (£2,50). Gick istället vidare till Rat&Parrot lite längre upp på gatan där det var bättre. Blev inte så allvarlig första kvällen även om vissa hann med att bli kanon. Kom hem vid 22:45.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *