240510 – Gullspångs IF v Jula BK 0-1

Arena: Gullmovallen
Match: Division 5 östra Västergötland
Publik: 150
Målen: 0-1 (59) Jimmy Hermansson (straff)
Matchens lirare: Mikael Johansson, JBK

Gullmovallen.
Vilken pärla.
Nu är den äntligen avprickad.

Finväder den här fredan i Värmland. Jag hade massor med jobb att göra på dan så det blev igen tidig avresa för att jobba med båten som farsan var sugen på.
Planen var först att åka till Kil. Men när de skulle spela på konstgräsplanen drog jag i nödbromsen och styrde om till Gullspång istället.
Men först skulle vi in i Filipstad och lämna ordrar. Sen till Lusasken och fixa med Meta.

Meta är båten som ligger på varv. Presenningen skulle av och yttertaket skulle på. Vi hann bara med det förstnämnda innan matchen, vilket var mer än väntat.
Farsan är ingen fan av stress så ganska snabbt åkte vi vidare mot Västergötland och Gullspång. Jag lyckades nicka till en kortis efter Bäckhammars pappersbruk som inte stank nåt alls den här fredan.
Vinden låg rätt.

Det var bra med folk i omlopp i Gullspång, Olof Mellbergs hemby, när vi tog ett varv på stan och kollade innan matchen. Sen väntade division 5-möte mellan GIF och Jula BK, som kommer från Ullervad utanför Mariestad.
Gullmovallen ligger precis bredvid riksvägen och är en femplusanläggning.
Den har allt en idrottsplats ska ha.
Snygg entré, klubbhus med veranda, kiosk, läktare, klocka och bänkar. Till och med matchprogram fick vi när vi swishade in oss för 50 kronor. 30 för farsan för att han är så gammal.
Till och med grusgången var krattad och klar när vi kilade bort och köpte korv och kaffe.
Världsklass.

Medan solen sakta sänkte sig slog vi oss ner på bänkarna en bit bort. Bra med folk på plats. Till och med ett gäng från bortalaget. Matchen var mer hård än bra.
Båda lagen hade chanser i första, men det var mållöst i paus. Nu började knotten komma fram. Irriterande så här tidigt på säsongen.
I andra halvlek var Jula bättre. Rättvist kunde de göra ledningsmålet på straff. Efter målet fortsatte det tuffa spelet. Tyckte domaren var lite väl frikostig med korten och en i hemmalaget åkte ut med tio kvar.
Då var matchen avgjord.

Vi tog vägen över Södra Råda på väg hem. Där bjöds vi både på en kyrka och älgar. Sen stannade vi igen vid båten i Kristinehamn för att fixa klart det sista.
Från Väse och till Sutterhöjden betade vi av fem harar och en räv.
Det var nog nog nytt djurrekord för en groundhoppningresa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *