240203 – IK Sirius v Västerås SK 1-3

Arena: Studenternas IP
Match: Träningsmatch
Publik: 957
Målen: 0-1 (2) Simon Johansson, 0-2 (33) Jabir Abdihakim Ali, 0-3 (46) Ibrahim Diabaté, 1-3 (52) Herman Sjögrell
Matchens lirare: Patric Åslund

Fotbollsåret 2024 är officiellt igång.
Det började på Studenternas i Uppsala.
Med en mycket stabil 3-1-seger mot Sirius.

Det var snudd på vår i luften när jag körde från huvudstaden upp till Uppsala. Sirius mot VSK stod på menyn den här lördan och en träff med Rodny och Axel var inplanerad.
Oerhört lugnt i stan och jag kunde plocka upp Direktörn och åka till Boländerna för en bättre kebabsallad på Kens.
Man ska aldrig ändra på ett vinnande koncept.

Det va halv glaciär nere vid Studenternas när vi gick på Brasseriet och väntade in Axel. Mycket trevligt hak och när Rodny plockade in en Neck Oil började det dra i öltarmen. Fick dock nöja mig med en kaffe.
Den nya Studan är verkligen en trevlig arena som i stora stycken är byggd av trä. Perfekt för en klubb av Sirius storlek. Den här lördan var det free seating och knappt 1000 personer på plats.
Skulle uppskatta att det var 200 VSK-are där.

Kalle Karlssons lagbygge ser onekligen intressant ut och första halvlek tonade verkligen inte ner förhoppningarna inför den allsvenska säsongen.
Grönvitt gjorde direkt 0-1 och en halvtimme senare 0-2. Spelövertaget var stort och det borde varit en större ledning i paus när jag knallade bort till kiosken för att köpa en butelj vatten – som de skulle ha 35 kronor för.
Det var inte långt ifrån att jag gick till en av poliserna och anmälde Uppsalaklubben för väpnat rån …

I andra gjorde Ibrahim Diabaté direkt 0-3 varpå Sirius reducerade. Sen blev spelet jämnare när båda lagen bytte in allt de hade på bänkarna.
Men VSK:s insats var klockren.
Synd att det inte var seriematch …

Med god tid kvar innan padeln i Älvsjö skulle börja fanns utrymme för fler äventyr. För att få upp lite värme, det blev kallt i andra när vi satte oss ner, så laddade vi upp med varsin kopp kaffe på Donken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.