231015 – Lidköpings FK v FBK Karlstad 0-1

Arena: Framnäs IP
Match: Division 2 norra Götaland
Publik: 182
Målen: 0-1 (45+2) Oliver Nilsson
Matchens lirare: Haytham Chebil

Lidköping – kanske mest känd för att ha ett bandylag som sällan rubbar på VSK.
Men de har en finfin fotbollsplan.
Den bockades av den här söndagen.

Skönt utvilade vaknade vi upp på Scandic i Trollhättan. Efter en bättre frukost med ett norsk bandylag var vi redo för dagens bravader.
På to do-listan stod Lidköping.
Men inte finalerna i Svenska cupen.
Utan division 2-fotboll på Framnäs IP.

Vi körde ut ur stan och tog riksväg 44 bortöver förbi Grästorp och fina raksträckor där gör det möjligt att landa flygplan. Det är inte långt till F7 i Såtenäs. Vi hade inte supermycket tid tillgodo när vi kom in i Lidköping. Jag har varit här en gång för väldigt länge sen och sett på bandy – men då fanns ingen hall utan det var utomhusspel som gällde.
Nere vid Vänern ligger stans idrottsplats.
Och den går sannerligen av för hackor.

Vi parkerade precis bredvid. Swishade in oss. 100:-. Dyrt. Framnäs IP har det mesta som en arena med högt betyg ska ha. Ståtliga entréer, vi snackar plural. Den snyggaste användes dessutom inte. Innanför finns läktare på båda sidorna. Mot sjön en nyare variant och mot stan två riktiga skönheter i trä. Längst ut ett speakertorn. Kiosken fanns i samma byggnad som omklädningsrummen.
Enda minuset löparbanorna.
Men gräsmattan såg ut att vara i toppskick trots att det var mitten av oktober.

Vi knallade runt och satte oss på en bänk i skogsbrynet i ena kurvan. Därifrån fick vi se ett seriesegerjagande FBK dominera fullständigt. Det var snudd på spel mot ett mål, även om Karlstadlaget kanske inte vaskade fram de riktigt heta lägena.
Men på stopptid kom ledningsmålet.
Och vi kunde knalla runt och handla korv inför andra. Filip nöjd med det glutenfria utbudet.

Andra halvlek såg ut som den första. Bara FBK – även om Lidköping hade några kontringslägen. Värmlänningarna jagar Torslanda i toppen och kunde vända hem med tre nyttiga pinnar i jakten på division 1.
Vi stannade kvar och plåtade lite innan vi tackade för oss.
Solen sken ju och värmde skönt så det var ingen större hets.

Hemresan gick via Mariestad. Och Kristinehamn där det blev inhandling av diverse grejer på Coop. Sen över skogen till Sutterhöjden där Filip släppte av mig och körde vidare mot Dalarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *