231014 – Romelanda UF v Floda Boif 2-2

Arena: Romevi
Match: Division 5A Göteborg
Publik: 50 (ca)
Målen: 1-0 (10) Oscar Arfvidsson, 1-1 (29) Hugo Lycke, 1-2 (37) Hugo Lycke, 2-2 (66) Alfons Svensson
Matchens lirare: Filip Östman, Floda Boif

En betydelselös division 5-match på konstgräs ute i skogen utanför Kungälv.
Den missar man inte gärna.
Eller …

Vi tog E6:an neröver mot Romelanda som var vår nästa destination den här eftermiddagen. Men eftersom vägen försvunnit vid Stenungsund så var det stopp i Ljungskile.
Vi skulle ändå av där och kryssa vidare mot Lilla Edet.
Där ute i ingenstans hamnade vi bakom en skördetröska som fraktade runt på en personbil på släpet. Det gick inte fort kan jag rapportera.
Men efter en stund släppte han förbi kön och vi kunde köra ner till Romelanda där det vankades slutomgång i femman. Hemmalaget hade redan vunnit serien och firades med blommor innan kick off.

Matchen spelades på Romevis konstgräs. Den låg bredvid gräsplanen och var så där ocharmig som bara konstgräsplaner kan vara. Anläggningen i sig var det sannerligen inget fel på även om A-planen inte hade mycket mer än ett par bänkar och en kiosk att bjussa på.
Vi ställde oss på bortre lång, men där fick inte stå för paragrafryttaren till linjedomare.
Istället blev det vid räcket på andra sidan – med vinden i ryggen. Det öste på såg bra att jag fick spänna åt kepsen för att den inte skulle blåsa tillbaka till Uddevalla.

Och med ett lag redan klara seriesegrare och det andra som inte hade något att spela för kan ni ju tänka er hur bra match det var på konstgräs i storm i division 5.
Jag var nära på att kapitulera så många gånger.
Men så efter en kopp kaffe och en Sport Lunch i vilan kom ny energi. Vi satte oss på en av bänkarna uppe i backen och rätt som det va var matchen slut.
Den slutade 2-2 efter att hemmalaget kvitterade i mitten av andra. En tvåa på Oddset hade nog varit det mest rättvisa.

När vi kom till bilen fanns det knappt luft i framdäcket och jag var säker på att det skulle bli en disasterkväll. Men vi tog oss ner till Kungälv där vi kunde fylla på. Vi vidare och över till östra sidan av Göta Älv för vi hade bokat in oss på Scandic i Trollhättan. Efter ett kontrollstopp på OK i Ale kunde vi glatt konstatera att luften va kvar. Tankning och vidare färd norröver och när vi parkerade vid Swania var läget med det västra framhjulet oförändrat.
Så. Jävla. Skönt.

Kvällen, det som fanns kvar, spenderades på Bishops Arms. Gott käk och ett par kalla. Sen var det game over efter en lång dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *