230906 – Linköping FC v Arsenal 0-3

Arena: Arena Linköping
Match: Womens Champions League, kval
Publik: 7 802
Målen: 0-1 (53) Caitlin Foord, 0-2 (81) Lina Hurtig, 0-3 (90) Stina Blackstenius
Matchens lirare: Kim Little, Arsenal

Champions League-kval med Arsenals damer i Linköping en onsdageftermiddag klockan 17?
Då är man ju självklart på plats.

Arsenals damer har varit och lirat i Sverige ett gäng gånger tidigare – men det var ett par år sedan sist. Den här gången skulle vi sy ihop nåt bra med supporterklubben innan matchen.
Dock kom det till slut ut att vår match mot Linköping skulle spelas redan klockan fem på eftermiddan.
Allt för att arrangörsklubben hade svårt att få ihop funktionärer klockan 21 där den andra matchen skulle spelas.

Därför blev det avresa redan 10.30 från Stockholm. Fiskade upp Malin i Hökarängen och sedan brände vi världens tråkigaste motorväg ner till Östergötland.
Ett par minuter före 13.00 var vi på plats på Centralbryggeriet där vi skulle ha vår uppladdning med finöl och Q&A med Tim Stillman.
Kul att lyssna på en riktigt kunnig och engagerad supporter.
Och kul att det dök upp så många kända gamla profiler som det gjorde.
Vi hade ett par kanontimmar innan det var dags att köra bort till Stångebro.

Det var trafik i värsta Stockholmsklassen och med begränsat med p-platser ställde jag golfen vid ishallen. Den ”nya” fotbollsarenan i Linköping är en av de mest ocharmiga jag varit på i Sverige tror jag. Den ligger helt off – och det är rena landsbygden runt om. Plöjd åkermark och en spång.
Herrejösses.
När vi kom dit höll de som bäst på att släppa in folk igen efter ett brandlarm som gick.
Vi blev fellotsade och när vi kom till entrén var det i princip bara att knalla rakt in – för de hade ju redan scannat majoritetens biljetter.

Vi hade bra platser på ”Arsenalsidan”. Jag tror matchen var slutsåld och de skröt om att publiksiffran va över 7 800, men jag skulle gissa att det var max 6 000 personer där.
Första halvlek var seg. Dålig rörelse och slött bolltempo från Arsenal gjorde det att var 0-0 i paus. Då hade Kim Little till och med kostat på sig att bränna en straff.
Vi gav upp våra säten i andra och ställde oss på kortsidan med Luks, Pierre, Willner, Nille, John och Mandy. Klart mycket trevligare.
Därifrån kunde vi se att The Gunners relativt bekvämt kunde jobba in en 3-0-seger efter kassar av Caitlin Foord, Lina Hurtig och Stina Blackstenius.
Det var inte mycket att orda om.
Jonas Eidevalls gäng var vidare.

Sen var det dags att gå över åkern igen. Hade inte supermånga minuter tillgodo på parkeringen i och med att matchen blev sen efter brandlarmet.
Men det gick.
Hemresan gick i mörker och jag va rätt mör när jag hade släppt av Pierre och Rodny, som liftade med hem, på centralen och Malin i Hökis.
Men en trevlig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *