230415 – Åsunda IF v Danmarks IF 1-8

Arena: Borgvallen
Match: P13
Publik: 25
Målen: 0-1 (30) Arin Duman, 0-2 (31) Oliver Westin, 0-3 (35) Aqil Ali Hussein Sabah Hussein, 0-4 (50) Melker Adolfsson, 0-5 (58) Noel Iselidh, 0-6 (65) Harald Uppsten Rydell, 0-7 (70) Aqil Ali Hussein Sabah Hussein, 1-8 (74) Otto Sundelin

Finns det inget A-lag får man åka och se ungdomsfotboll.
Annars blir man utan Borgvallen i Hummelsta.

Det var mer än högsommarväder den här söndagen när jag bestämde mig för att beta av Borgvallen i Hummelsta – det lilla samhället mellan Västerås och Enköping som när E18 gick igenom här blomstrade men som idag är mer eller mindre dött när den nya vägen går ett par kilometer norrut.
Fotbollsklubben i Hummelsta heter Åsunda IF och den har tyvärr inte haft något A-lag på herrsidan i spel sedan 2019. Då i division 7.
Därför fick det bli en P13-match för att få en bock i boken.

Det var snudd på okristligt varmt när jag kom fram och tvingades parkera på en vanlig gata bredvid planen för att det återigen är brist på parkeringsplatser.
Otroligt att det ska vara ett sånt stort problem på så många ställen.
Borgvallen är ett gemytligt litet ställe med klubbhus och ett par planer i gräs.
På A-plan var det dags för niomannamatch mellan hemmalaget och Danmarks IF från Uppsala.
Jag satte mig på en bänk i solgasset och fick se ett gäng knattar lira boll med allt vad det innebär.

I en av pauserna, det var fler, så gick jag in i klubbhuset och läskade mig med en burk vatten. Det var så varmt att jag fick ställa mig skuggan på andra sidan efter ett tag och också efter ett tag så tog Danmark över mer och mer och då kom också målen. Det blev 1-8 till slut.
Jag tackade för mig och åkte till Irsta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.