230428 – FC Brandbergen v IFK Lidingö 1-4

Arena: Brandbergsplan
Match: Division 3 södra Svealand
Publik: 276
Målen: 1-0 (4) Yassin Housni, 1-1 (6) Victor Söderström, 1-2 (31) Victor Söderström, 1-3 (35) Victor Söderström, 1-4 (90+3) Jesper Stokki
Matchens lirare: Victor Söderström, IFK Lidingö

Brandbergen en fredagskväll?
Självklart när det ligger en ny arena i potten.

Jag har ju egentligen tröttnat på att åka och se den här typen av arenor. Det finns inget att se. Det är en konstgräsplan, ett staket och några som står runtom och kollar.
Noll charm.
Totalt intetsägande.
Men så ändrade jag mig och tänkte att det är lika bra att beta av alla dom här ställena istället. I alla fall dom i närmiljön. Därför blev det en tur till Brandbergen den här fredagen.

Fiskade med mig Backevik som plockade upp mig och vi kunde köra den korta biten söderöver. Brandbergsplan ligger mitt inne bland husen och det är inte supergott om parkeringar. Vi lyckades dock knö in hans skåpbil i en minimal ruta och kunde därifrån knalla den korta biten upp till planen. Där märkte vi att folk hade parkerat också – det var som Majsan sa i Sällskapsresan en gång i tiden, ”här parkerar visst folk hur som helst”.

Det hade gått några minuter när vi kom fram och det stod redan 1-1 i matchen mellan Brandbergen och Lidingö i trean. Första halvlek var rätt så bra och gästerna i orange det bästa laget på planen. Mitt i halvleken kom två snabba bortamål och Lidingö hade total kontroll när vi knallade ner för att kolla fiket vid badet.
Brandbergsplan är verkligen inget att skriva hem om. En konstgräsplan och en liten läktare i slänten vid husen.
Kul dock att det var lite folk på plats.

Andra halvlek blev en otroligt seg historia när solen sänkte sig bakom husen. Brandbergen hade inte förmågan att hota och hade svårt att skapa lägen. Gästerna bevakade och kunde på stopptid rättvist sätta 1-4.
Vi tackade för oss med ytterligare en arena på kontot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.