230422 – Hendon v Poole Town 0-4

Arena: Silver Jubilee Park
Match: Southern League Premier Division South
Publik: 531
Målen: 0- 1 (39) Wes Fogden, 0-2 (61) Toby Holmes, 0-3 (86) Toby Holmes, 0-4 (90) Wes Fogden
Matchens lirare: Tony-James Lee, Poole Town

Ibland orkar man inte åka runt mer.
Då tar man det närmaste alternativet.
Den här lördagens innebar det en visit till Hendon.

Det fanns planer på att åka till Wimbledon och även till Welling United i sydöstra London.
Men vi hade ju flängt runt som idioter onsdag, torsdag och fredag och kände att det fick vara nog med långa tågresor, byten och väntan.
Det blev det korta alternativet.
Hendon.
Vi snackar om en arena som ligger fyra kilometer fågelvägen från vårat hotell och en tågresa på fyra minuter.
Det var alldeles lagom den här varma dagen det.

Nere på Cricklewoods station var det tyst och närmast öde. Tågarbete söderut så det var ett tåg i halvtimmen vilket gjorde att vi sitta här och glo en stund.
Framme i Hendon hamnade vi på fel sida, så att säga. Tur att det fanns en bro att gå över på utanför stationen så att vi kunde påbörja promenaden genom stan och in i parken – som heter som arenan.
Det var inga konstigheter till en början och vi tog en liten grusväg. Sen kollade jag kartan och då var vi en smula offside. Dramat kom sista biten när Google maps föreslog att vi skulle gå i skogen bakom husen för att komma från till Silver Jubilee Park.
Det var lera och stickande buskar överallt. Svetten rann medan vi försökte parera underlaget så bra det bara gick.
Ska det behöva vara så här?
Här kommer man tokladdad till en ny arena och dojorna ser ut som att dom varit i krig … herregud!

Framme vid Silver Jubilee Park var det bra med folk i omlopp. £12 i entré. Matchprogram och liten shop precis vid ingången. Anläggningen var finfin. Enda minuset var konstgräset.
Törstiga på riktigt blev så klart det första vi gjorde att plocka in två iskalla Stella från klubbhuset.
Riktigt gott.
Det här var Hendons sista match för säsongen och hemmalaget hade redan innan säkrat nytt kontrakt. Det skulle firas på alla möjliga sätt den här eftermiddagen.
Men först skulle de få dyngstryk på planen.

Vi stod till en början utanför klubbhuset och njöt i det fina vädret. Gästande Pool Town hade ett hundratal fans med sig och de höll sannerligen låda. En var utklädd till domare och han var absolut inte nykter när han for runt och bjöd på sig själv. I andra halvlek körde de en konga runt hela arenan.
Det var välkommet.

De rödvita hade med sig 1-0 från första och i andra när luften gått ur Hendon kom tre baljor till i en match som ändå var ganska småtrevlig. Vi hade fått feeling och när jag gick in och beställde en ny öl i klubbhuset hamnade vi mitt i en säsongsavslutning med laget, ledningen och fansen.
Det var bara och sitta kvar och njuta.
Engelsmän är, ska sägas, rätt bra på sånt här så det var verkligen ingen bortkastad tid. På köpet fick vi också se gamle Arsenalspelaren Ian Allinson som är general manager i Hendon FC.
Bara en sån sak.
Allinson gjorde 105 matcher för The Gunners i mitten av det mörka 80-talet. Idag är han 65 år.

Efter att alla hade tackat av alla med priser och vi skrattat oss klara var det dags att testa den asfalterade vägen tillbaka.
Det var ingen större fart i Hendons centralare delar så vi tog tåget till Cricklewood där vi hade planer på att spendera kvällen på The Crown. Men stora delar av puben var under renovering så det fick bli en snabb här innan vi plockade med oss käk hem igen och avnjöt kvällen med resans första Dark fruit medan vi kollade Match of the Day.
Ett värdigt avslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.