200904 – Ösmo GIF v Redbrick City FC 5-3

Arena: Ösmo IP
Match: Division 5 södra Stockholm
Publik: 75
Målen: 0-1 (3) Binyam Gebrakristos, 1-1 (36) Sonny Ericsson, 1-2 (45) Adam Idris Nordqvist, 2-2 (51) Sebastian Gillerud, 3-2 (56) Jonathan Holm, 4-2 (66)Sonny Ericsson, 4-3 (88) Amadou Samake, 5-3 (90) Jack Isestad
Matchens lirare: Sonny Ericsson

Ett uppgraderat staket.
Och en målfest.
Men fan va långt det är till Ösmo.

Behövde rasta mig själv den här fredagskvällen som var ljummen trots att hösten knackar på dörren. Kick off 19.30 i Ösmo var en lagom utflykt.
Hur långt är det undrade farsan i telefon?
Ett par mil sade jag glatt och susade söderut på sjuttiotrean. Men det är mer än ett par mil. Nästan fem för att vara korrekt.

Men golfen går ju som ett spjut och med ett par minuter tillgodo parkerade på grusplanen vid Ösmo IP. Vad möts man av för fjanteri där?
Jo ihoptejpade läktare och skyltar med stopptecken.
Skärp er, för fasen.

Nu var vi ändå ganska många som rättmätigt struntade i dyngan och när staketet var närmare planen än läktaren så var det ju ännu bättre att hänga där.
Ösmo IP har egentligen potential, men är trist med slitna konstgräs, sina förortsstaket och skräpande målburar som står överallt. Men lite fint i skogsbrynet ligger anläggningen som på plussidan hade både veranda och servering.
Den var dessutom öppen.

Matchen då? Jo, frejdig. Gästande Redbrick City FC öppnade bäst och det såg ut som att Ösmo skulle få fortsätta vänta på sin första seger.
Men tji fick vi.
0-1 kom direkt. Sen säckade Redbricks keeper ihop och det dröjde säkert fem minuter innan han var på benen igen. Som kuriosa kan nämnas att han var sen ut till andra halvlek också.
Men efter en stund tappade gästerna taktpinnen och Ösmo kunde kvittera. Sen gick det så ett tag till innan hemmalagets spetsiga djupledsspel fällde avgörande. När Redbrick tröttnade kontrade de gulsvarta in både 3-2 och 4-3.

Nu blev det drama ändå på slutet när Redbrick skickade in 4-3. Tyvärr för deras del glömde de bort att försvara sig och nästan direkt på avspark kunde Ösmo sätta spiken i kistan när de kontrade in 5-3.
Säsongens första seger var klar.
Jag packade ihop och körde via Haninge hem. Gick i gladan ro in på Maxi, men höll på att bli utkastad då de stänger tio. Fem i var jag på plats, men hann få med mig det jag behövde hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *