200905 – Djurö-Vindö IF v Spartak Orminge FF 1-1

Arena: Sjösalavallen
Match: Division 7E Stockholm
Publik: 34
Målen: 0-1 (40) Tim Janbell Tellqvist , 1-1 (83) Isac Vingek
Matchens lirare: Fredrik Berg

Det var så mycket som var bra.
Men de första 80 minuterna av kan vi bara glömma.

Det fanns mycket på menyn den här lördan. Hade planer på både Uppland och Södermanland, men istället fick det bli en tur ut i skärgårn. Jag fiskade fram en potentiell höjdare igår kväll.
En gräsplan på Hölö.
Det kan ju liksom inte vara dåligt.

Kick off på Sjösalavallen var 15.00 men trots att det inte är så långt bort så räknade jag med att behöva ha en knappt timme på mig ut. 42 kilometer meddelade Google maps. Men det var ju finfint väder vilket kunde locka en och annan helgfirare ut i skärgårn.
Så det var lika bra att ta till lite extra för utresan som gick via Gurraberg och Stavsnäs. Sen var det inte brett på vägen sista biten ut till Sjösalavallen.

Här finns det deg så att de hade smällt upp en vettig entré förvånade inte. Parkeringen var proppfull så jag fick ställa bilen lite bredvid rutorna och det gav en och annan sur blick och man nästan hörde ”ska han ställa bilen där”. Ja, det ska jag. Bygg större parkering eller gilla läget. Det är mitt ute i skogen på en ö. Ingen kommer bli drabbad.

Solen sken som bara fan när jag klev ombord på den här arkipelagsdrabbningen. Alla spelare klädda i mörka kläder. Då blir det västar. Det är sedan gammalt.
Anläggningen är fin, det ska inte sägas annat. En välklippt matta, ett klubbhus med servering, som tyvärr var stängd, och en liten läktare.
Som bonusmaterial noterades en liten träanordning på ena kortsidan uppe i skogen där man kunde sitta.
Jag gick ett varv och plåtade och njöt.
Inte av matchen, för den var i ärlighetens namn helt bedrövlig. De första 80 minuter kan vara den sämsta fotboll jag någonsin sett. Att säga annat vore att ljuga.
Men omgivningen var det inget fel på.

Jag trodde det här skulle sluta 0-0 för båda lagen var helt oförmögna att hitta på något vettigt framåt, men så fem minuter före vilan kom 0-1.
Jag hade börjat leta skydd då för den klarblå himlen hade väl förflyttat sig till Sandhamn eller nåt. Nu var det tunga mörka moln och sekunder senare började det ösa ner.
Verandan och läktaren var full så min räddning blev den felparkerade bilen.
Här spenderade jag pausen och första kvarten av andra.

Sen försvann ovädret och det blev sensommar av bästa sort igen. Och när felpassningskontot var fullt så hände något. Sista tio var väldigt bra och underhållande. Djurö-Vindö kvitterade rättvist, sen radade lagen upp chanser för att vinna. Hemmalaget hade en svala i kryssribban och ett mål bortdömt för offside. Spartak Orminges omställningar var livsfarliga.
Men det blev inga fler mål.
1-1.

Tog en sväng ut till Stavsnäs innan jag åkte de 42 kilometerna hem.
Mindre bilar den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *