200822 – SK Wigör v Riala GoIF 2 2-3

Arena: Odensala IP
Match: Division 7 södra Uppland
Publik: 15
Målen: 0-1 (16) Loke Asplund, 1-1 (47) Philip Jemt, 1-2 (54) Mojtaba Noroozi, 2-2 (76) Philip Jemt, 2-3 (78) Ali Rouchdi
Matchens lirare: Loke Asplund

Jag mötte gud idag.
Det var kul.
Och jag skrämde honom.
Det var ännu roligare.

När väl den dyngstressade dåren hade kört om mig på den smala vägen söderöver från Knivsta kunde jag puttra vidare i godan ro och kolla på omgivningen. Uppsala län blev Stockholms län. Körde en råbandsknop runt järnvägen och kom fram till Odensala IP, mitt ute i ingenstans.
Och där stod Uffe Janssons bil på parkeringen.
Jahaja, han var också sugen på lite kvalitetsfotboll.

Jag hade ju en sallad att käka så jag satte mig vid kiosken och slafsade i mig den medan damen stängde och gick hem. Inget kaffe på maten här inte.
Men jag såg Jansson stå och drömma där bakom träden. Gjorde allt för att han inte skulle se mig så jag kunde ”överraska” honom ordentligt. Det gick finfint och mynnade ut i ett par Instastories som numera är Oscarsnominerade.
Jag är faktiskt väldigt nöjd själv.
Det var nog det klart bästa som producerades på den här åkern den här eftermiddagen.

Brukar tycka att gränsen mellan acceptabel fotboll och icke acceptabel går mellan division 5 och 6. Det kan vara bra även i lägre serier, men det är sällsynt.
Idag var tyvärr inget undantag.
Det vi som vi 15 pers som var där fick se är sannerligen inget att skriva hem om.
Mest dramatiskt blev det när en Rialaspelare fick kramp och jag sade hej då till domaren efter matchen.

Men det hindrade inte mig och Jansson och sitta och snacka lite skit och ha trevligt ute i den svenska myllan. Sen fick jag ju äran att se två Rialamatcher på samma dag. Det platsar väl nästan i Guinness Rekordbok, eller?
Förstalaget fick storstryk.
Men andralaget vann.
För de var lite, lite bättre än SK Wigör.

Tror faktiskt jag och Jansson kämpade mer än spelarna under de 90 minuterna och jag jublade nästan när det var slut. Gick till klubbhuset och fyllde Lokaflaskan med varmt vatten till hemresan.
Den gick planenligt och smidigt via Märsta och Arlanda.
För kalenderbitaren kan jag rapportera att jag såg ett plan lyfta från Arn medan jag passerade. En DHL-kärra.
Det är bra utdelning i dessa Coronatider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *