200827 – Högalids IF v Gimonäs FC 1-4

Arena: Tantolundens BP
Match: Division 5 mellersta
Publik: 15
Målen: 0-1 (2) Daniel Mahari (från ”första” matchen), 1-1 (43) Carl Simon Rosenbergs, 1-2 (49) Hannes Bränvall, 1-3 (53) Pontus Edhholm, 1-4 (88) Victor Aronsson
Matchens lirare: Pontus Edhholm

Första 23 i Hammarbyhöjden.
Resten på Söder.
Aldrig tidigare har jag sett en och samma match på två olika arenor som spelas på olika dagar.

Det var i fredags som jag knallade upp till Hammarbyhöjdens IP för att se Högalids IF v Gimonäs FC. 23 minuter blev det innan ingen fick igång lyset.
Trevlig helg ropade domaren och vi gick hem.
Av en slump, efter inställd podinspelning, kollade jag matcher den här torsdagseftermiddan. Och där låg den och bara bjöd in mig.
Resten av samma match. Fast nu på Söder.

Kick off var 20.15. Parkerade nedanför Zinken och knallade in till detta ocharmiga åbäke till ställe. Konstgräs, staket och en liten träläktare. Starka lampor. Allt var gult. Utom himlen som fint var blå.
Så nu skulle jag alltså se de sista 67 minuter av en match jag redan påbörjat.
På en helt annan arena.
Det är nya rekord.

Jag frågade dock linjedomaren för att vara på säkra sidan. Men ja, så skulle det bli. 20.15 kickade matchen igång och det var direkt matchminut 24. Praktiskt. Det var paus 20.36 och åtta minuter senare var andra halvlek igång.
Snabba ryck, snabba ryck.
Matchen var dock helt okej. Gästerna lite bättre trots att Högalid kvitterade Gimonäs ledning från den första matchen i slutet av första.
I andra blev den 1-2 och sen 1-3 efter en mycket tveksam straff. Dock ska sägas att Gimonäsanfallarens fint i boxen höll Zlatanklass. Sen kom 1-4 på slutet.
Jag gick hem och körde bänkpress i garaget.