200822 – Knivsta IK v Östhammars SK 2-5

Arena: Engvallen
Match: Division 3 dam Uppland
Publik: 30
Målen: 0-1 (27) Elin Höglund, 1-1 (35) Malin Eriksson, 2-1 (40) Självmål, 2-2 (47) Amanda Öhlund, 2-3 (49) Elin Höglund, 2-4 (60) Elin Höglund, 2-5 (88) Elin Höglund
Matchens lirare: Elin Höglund

Det är inte ofta man får se en fyramålsskytt i en fotbollsmatch.
Det fick jag i och för sig inte idag heller.
Jag åkte ju i paus.

På vägen från Sunnersta till Odensala passerar man Knivsta. Där kickades KIK:s damlags match igång klockan 15.00. Sånt missar man ju inte gärna när det står en nya arena på spel.
Engvallen är väl skymd av alla höga träd runtom. Det är i och för sig ett massivt plus för då slipper man fula staket.
Men jag fick ta ett ärevarv innan jag parkerade vid nåt sjukhem och knallade in.

Ska direkt säga att den här anläggningen är väldigt fin. Mycket snygga detaljer och välskött rakt igenom. Mattan såg dessutom ut att vara i kanonskick med tanke på var klubbens representationslag huserar i seriesystemet. Klubbhus med terrass, liten läktare och omklädningsrum bredvid. Sen hade de byggt snyggt i trä vid båsen och satt upp en digital klocka och ett klubbmärke.
Klass!
Har två saker att anmärka på. Entrén var ovärdig. Där finns stor utvecklingspotential. Sen var papperskorgarna i vanlig ordning dyngfula, men det är en annan femma.

Jag satte mig på bänkarna och fick se … ehh … en kanonmatch. Fastnade i alla fall för en spelare. Elin Höglund i Östhammar. Helt i en klass för sig. Efter en stund gick jag över på andra sidan för att få lite fler bilder.
En bolltouch blev det också.
Det är på pluskontot.

Efter en halvtimme stod det planenligt och rättvist 0-1 men på nåt sätt lyckades hemmalaget vända innan paus. Fattade dock aldrig hur ett av målen kunde godkännas. Från min position tog den solklart i stolpen. Å andra sidan stod jag hundra meter bort och har usel syn. Så när ingen protesterade antar jag väl att det var mål.

Det blev som sagt bara 45 minuter innan jag åkte till Ica inne i ”stan” och köpte en take away-sallad och körde mot Herresta och Odensala IP.
När jag var framme hade Elin Höglund gjort tre mål till och fixat en ny seger till Östhammar.
Helt rimligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *