200822 – Sunnersta AIF v Riala GoIF 5-0

Arena: Sunnersta IP
Match: Division 5 södra Uppland
Publik: Runt 75
Målen: 1-0 (43) Filip Hennig, 2-0 (47) Jacob Axelson, 3-0 (75) Carl Olingdal, 4-0 (79) Edwin Gidfors, 5-0 (90) Carl Olingdal
Matchens lirare: Leo Hansson

Tre matcher på en dag i Uppland.
Spänn fast bältet.
Nu åker vi!

Jag hade ”bara” tänkt se två matcher den här lördan, men det blev tre. Det tar vi lite längre fram. Mycket moln men varmt när jag dundrade norrut mot Uppsalas södraste delar och Sunnersta. Svängde av E4:an i Knivsta och tog småvägarna dit. Lagom till 13 parkerade jag golfen och gick in på gemytliga Sunnersta IP.
En fin anläggning med riktig gräsmatta i ett snyggt villaområde.
Den skulle kunna vara fem plus om man rev ner staketet och ersatte det med nåt mer naturskönt. Sen skulle man behöva snickra en riktig träläktare istället för den provisoriska som står där nu. Och man skulle behöva fixa snyggare soptunnor. Det gäller många ställen.
Sen måste man även plocka bort mål som står och skräpar nästgårds vid planen. Jävla fasoner det är asså.

Hur som haver som haver. Jag hängde på ett av målen i första halvlek. Nu hade solen kommit fram och det var stekande hetta. Hemmalaget hade bara en pinne i tabellen inför den här matchen. Gästande Riala hade tre segrar.
Med noll förhandsinfo kändes det som en tvåa var det mest logiska på Oddset.
Det var aldrig ens nära.
För Sunnersta var i en klass för sig.

Det stod dock bara 1-0 i paus när jag knallade in i klubbhuset för att där konstatera att fiket var stängt innan jag gick ett varv och lade mig i gräset på andra sidan.
Direkt i andra kom 2-0 och medan jag vandrade tillbaka sen kom 3-0 och 4-0. Riala gjorde inte jobbet och då vinner man inga fotbollsmatcher.

Sista kvarten stod jag och kolla svenskfotboll.se om jag kunde klämma in en match till innan det var kick off på Odensala IP nån mil söderut halv fem.
Det kunde jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *