200103 – Arsenal U23 v Derby County U23 2-2

Arena: Meadow Park
Match: Premier League 2
Publik: Nåt hundratal
Målen: 0-1 (41) Jahmal Hector-Ingram, 0-2 (56) Jahmal Hector-Ingram, 1-2 (80) Sam Greenwood, 2-2 (89) Liam Thompson (självmål)
Matchens lirare:
Jahmal Hector-Ingram

Allt var som vanligt.
Man var taggad på vägen ut.
Sen var det bara småtråkigt och svinkallt.

Jag hade sagt hej då till Christian och Malin som for åt varsitt håll. Det var torsdag och inte en match i sikte. Hängde med Backevik på dan, vi gick genom Islington ner till Angel innan vi tog tuben till Bank för en lunch på Bleecker. I Covent Garden körde jag norrut och han mot Heathrow. Jag hade bokat in mig på Travelodge Finsbury Park de sista nätterna på resan.
Där spenderade jag eftermiddan och kvällen med jobb och lite tv. En av kanalerna körde ett sånt där tullprogram från Dublin som verkade pågå 24/7.
Imponerande.

Men på fredag var det dags för fotboll igen. Jag öppnade med en rapp promenad runt Islington. Det var nödvändigt efter tio dagar i England.
Mötte upp the Bakkens på St Pancras vid trerycket.
Det är inte mer än dryga 20 ut till Elstree & Boreham Wood. Där är det som alltid sold out. Spelar fasen ingen roll vilken dag man kliver in på puben där, det är alltid svårt att hitta ett bord.
Kanske har det prisläget att göra.
Kan säga så här: Det är aningens billigare här än i centrala London. Man får lätt och ledigt en bra runda för 7-8 pund.
Vi käkade också.
Det var faktiskt rätt gott trots att det är en Wetherspoon-pub.

Jag insisterade på att vi skulle gå lite tidigare ner till Meadow Park för då kunde vi ta en pint där. Det var kolsvart sista biten. Och när vi kom fram var klubbhuset stängt.
Va. Faaaaaan.
Kul att vara på plats en timme innan kick off …

Vi fick köpa bovril istället och kolla på när Steve Bould stod och snackade med Derbys ledning. Gunnersaurus var där också. Försökte få till en bild, men det sprack.
När matchen skulle börja stod vi för nära räcket, det vid planen, och fick flytta upp på ”läktaren”. Ena långsidan var avstängd för scouter (!). Och överallt syntes tyska groundhoppers.
Kallt var det som lax på moset.
Svinkallt.
Men det blev inget större problem förrän i andra halvlek.

Då ledde Derby med 2-0. De hade lite fans med sig till Boreham Wood. Gästerna ledde vid tillfället U23-serien, även kallad Premier League 2.
Med 20 kvar gick jag på muggen och där fanns en mycket skön värmeblås på väggen. Medan Arsenal reducerade stod jag under den och njöt en stund.
I slutet var gästerna bussiga nog att göra självmål så matchen slutade 2-2.
Vi tackade för oss knallade, alldeles för fort för min stelfrusna kropp, tillbaka till tåget och åkte hem.
The Bakkens nobbade en öl på Kings Cross. Vi sa hej då och vi ses imorrn klockan 10.
Det fick bli en pizza på Finsbury Park, som bjöd på finfin fredagscirkus.
Att ta med.
Pepperoni.
Weltklasse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *