190915 – IFK Vaxholm v Olympiacos FC 1-4

Arena: Vaxö IP
Match: Division 5 norra Stockholm
Publik: 25
Målen:  1-0 (22) Alexander Meurman, 1-1 (33) Josef Elias, 1-2 (51) Martin Lindgren, 1-3 (58) Josef Elias, 1-4 (63) Josef Elias
Matchens lirare: Josef Elias

Det är ingen ordning i de lägre serierna.
Men en dryg halvlek blev det i Vaxholm innan riktig fotboll (typ) var viktigare.

Det finns inte så överdrivet många fotbollsarenor i skärgårn. Men i Vaxholm finns det en och den skulle betas av den här fina men blåsiga söndan.
Nu var det ju meningen att den här matchen skulle ha kickat igång klockan tre, men precis före jag skulle dra iväg så att de flyttat avsparkstiden till 15.30. Arsenal började 17.30 så då skulle jag inte hinna se hela matchen. Först tänkte jag strunta i att åka, men ändrade mig snabbt och drog iväg.

Anläggningen i Vaxholm är rätt fin, även om den har en stor portion känsla av stängsel och konstgräs. Men på ena långsidan har man sprängt ur berget och byggt en liten läktare. Och på ena kortsidan finns ett fint fik.
Det fick duga.
I alla fall när man får ett nytt kryss i boken.

Matchen var som förväntat när det är division 5. Fast kanske lite sämre ändå. Lagen bytte mest boll med varandra efter oräkneliga felpassningar.
Men mitt i den första halvleken blixtrade det till. Jag stod och glodde på telefonen när jag hörde hur det small i ribban. Hemmaspelarna menade att bollen sen studsade ner inne i målet. Men domaren såg inget. Spelet fortsatte. Då, nån sekund senare, kom linjedomaren på att det visst var mål och påkallade huvuddomarens uppmärksamhet. Olympiacosspelarna, med keepern i spetsen, blev vansinniga men 1-0 it was.
Det var ganska komiskt att stå vid sidan och se spektaklet.

Resten av minuterna jag såg på Vaxö IP inte är värda att återge i text.