190914 – Viggbyholms IK v Enebybergs IF 4-1

Arena: Hägernäs IP
Match: Division 4 norra Stockholm
Publik: 40
Målen:  0-1 (32) Petter Vindheim Rivedal, 1-1 (47) Simon Johansson, 2-1 (63) André Eliasson, 3-1 (65) Simon Johansson, 4-1 (71) Nils Pasthy
Matchens lirare: Linus Fogelblad

Toppvinsterna i lotteriet var nummer fyra och nummer två.
Jag hade tre.
Och ingen dubbel blev det heller …

Det var en fin höstdag när jag satte kurs norrut för en lower league-dubbel. Lite blåsigt när jag nån minut sen parkerade perfekt vid stängslet granne med Hägernäs IP. Jag blev glatt överraskad när jag såg att de hade riktigt gräs på andra sidan. Uppe vid grinden satt en gubbe och delade ut matchprogram.
Åtta sidor specialgjorda för dagens match.
Det är kvalitet det i division 4. Inför 40 personer.
Eftersom de inte avkrävde någon entrépeng så sponsrade jag med att köpa två lotter. Jag fick nummer 3 och nummer 93.

I grässluttningen hade de snickrat bänkar och ställt ut. Där bänkade jag mig och fick se en rätt klen division 4-matchen. Viggbyholm hade bollen mest hela tiden men det var Enebyberg som kontrade in 0-1.
Eller Viggen och Berget som lagen kallas här ute.
Eftersom de saknade speaker så fick man gå in i det fina fiket i paus och kolla om man vunnit på lotterna. På en skylt stod:
Förstapris: Nummer 4.
Andrapris: Nummer 2.
Tredjepris: Nåt annat nummer som jag inte heller hade.
Så kan det gå. Jävla otur …

Efter paus tog hemmalaget över allt och slaktade in fyra baljor och kunde kvittera ut tre pinnar. Något mål var nog lite lättvindigt då det kändes som domaren var väldigt Viggbyholmsvänlig.
Sen var det slut.
Jag satte ny kurs mot Rotebro. Köpte med mig en påse käk och bräde vidare sista biten. Sen blev det konstigt. Det var massor med folk på plats. På en av planerna såg jag slutet av nån ungdomsmatch mellan Rotebro och Djurgården. På den andra nån amerikansk fotboll.
Men nån division 6-match gick jag bet på att hitta så något kryss på Skinnaråsens IP blev det inte.
Jag fick besviket vända hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *