190817 – Bjursås IK v Hulåns IF 4-2

Arena: Bjurliden
Match: Division 6 norra Dalarna
Publik: 37
Målen:  1-0 (8) Björn Lindgren, 2-0 (29) Mattias Persson, 2-1 (45), 2-2 (68) Johannes Lindberg, 3-2 (71) Niklas Roos, 4-2 (86) Niklas Roos
Matchens lirare: Björn Wilhelmsson

Fan, jag ångrar mig.
Skulle tagit chansen och gjort ett par minuter i division 6.

Det var hemmapremiär för Arsenal, golf och Plump på ett fullproppat lördagsprogram. Men i de lägre serierna i Dalarna har de mycket fördelaktiga kick off-tider. Som klockan 11.00 i division 6.
Tackarrr.
Jag valde mellan Rättvik och Bjursås.
Det blev det senare. Ett kanonval.

Efter lite rekande så kände jag inte för de bra vägen utan den kortaste. Över Rexbo och Sågmyra. Grusväg. Det gick perfa och jag sladdade in på parkeringen vid Bjurliden precis när domarna låste sitt omklädningsrum och knallade ner till planen.
En superb anläggning. Enda minuset var riksväg 69 som mullrade oskönt i bakgrunden, men resten var verkligen tip topp Tommy.
Jag slog mig ner på en bänk och njöt av den välspelade matchen. Båda lagen försökte verkligen lira boll. Hulån mest långt ska sägas.
Bjursås snickrade efter det gröna välklippta gräset efter bästa förmåga. Det gav både 1-0 och 2-0. Rättvist efter spelövertaget. Men precis innan vilan reducerade gästerna.

Då var jag halvvägs in i klubbhuset där det vankades hembakta chokladrutor och kaffe. Här snackar vi kvalitet. Jag bytte långsida i paus och hängde bredvid Bjursås avbytarbås. Hulån kvitterade och gick för segern. Då kunde BIK kontra in både 3-2 och 4-2. Ett av målen såg ut att vara jätteoffside. Hulånspelarna protesterade högljutt. Domaren svarade med att säga att han inte är linjedomare.
Korrekt.
Linjedomaren var väl minst 70 bast och säkert 20 meter efter spelet på sin kant.

Eftersom de hade skalat ner pausen till knappt tio minuter fanns möjlighet för mig att se klart hela matchen och hinna hem till Arsenal v Burnley 13.30.
När jag spankulerade bakom ena målet med ett par minuter kom hemmalagets Mattias Persson i en sista rush. Bjursås fick hörna. Persson var helt slut och undrade trevligt om jag var sugen på att byta av honom de sista minuterna.
Svarade: Är du säker på att du vill det?

Nej, det blev inget gästspel i dalasexan. Persson och de andra Bjursåsspelarna klarade ut de sista minuterna och vann med 4-2. Jag brände över skogen och till stugan där jag hade ett par minuter till godo innan Arsenals hemmapremiär drog igång.
Sen blev det golf.
Och Plump.
Det första katastrofartat. I det sistnämnda var jag en segermaskin.
Heja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *