190505 – Holstein Kiel v MSV Duisburg 0-2

Arena: Holstein-Stadion
Match: 2.Bundesliga
Publik:
12 122
Målen:
0-1 (55) Joseph-Claude Gyau, 0-2 (68) Tim Albutat
Matchens lirare:  Masaya Okugava

När man inte står där älskar man ståplats.
När man väl är där är det bara jobbigt.
Och man tänker varannan minut på hur mycket man vill sätta sig ner.

Den här morgonen var inte den piggaste på resan, men en dusch senare så var vi på banan. Tio mil i bil väntade till Kiel där vi skulle spendera det kommande dygnet.
Först på schemat var en tur till Holstein-Stadion.
Det blev lite tight med tid när vi kom fram. Att hitta en parkering var inte det lättaste så checka in före matchen fick vi stryka.
Till slut hittade vi Feldstrasse. Där fanns plats för Skodan och vi kunde sen knalla den dryga kilometern ner till arenan.

Jag hade beställt biljetter hemma som skulle hämtas ut, men info var på svår tyska så det var med osäkra steg vi tågade mot Holstein Kiels arena.
Vi chansade på shopen.
Men fick snabbt reda på att vi skulle till containern bredvid. Där gick det sakta, men när det väl var min tur så gick det galant som tjejen langade ut två gigantiska pjäser genom luckan.
Nu var vi redo för match.

Vi pressade in oss på vår sektion på långsidan. Ståplats. Med minimal höjdskillnad mellan trappstegen på den ”provisoriska” läktaren. Dålig sikt och långa pers framför. Det var bara att kriga på.
Hygglig stämning. I alla fall å hemmafansen. Duisburg hade typ redan åkt ur och deras fans stod längst bort på vår läktaren så av dem hörde vi inte mycket.
0-0 i paus när det var dags för resans äckligaste korv. Inte ens en klick god senap kunde muntra upp den här tragiska historien.

I andra ångade Kiel på. Men de hatade verkligen att näta. Det gjorde inte gästerna som var rät usla på det mesta. Men både 0-1 och 0-2 fixade innan hemmalaget flyttade fram allt, men fortsatte att bränna vartenda läge.
Därför blev det en bortaseger.
Inte alls logisk, men så är det ibland.

Jag hade gjort misstaget att bara köra shorts och piké. Det fick jag bittert ångra för nu var det kallt när vi knallade tillbaka till bilen och körde till hotellet och checkade in.
Där blev i uppgraderade.
Fina grejer.

Planen var först att gå ut på pub för att se Arsenal v Brighton, men jag hade lite jobb att göra och vi hade inte lyckats googla fram några vettiga förslag så vi såg eländet på Steinberger Conti Hansa.
Sen blev det bryggeripub.
Men det var helt öde på stan så det blev bara en gigantisk schnitzel och en lokal pilsner innan vi knallade en sväng på stan och gick hem till hotellet igen.
Det var skönt att ta en tidig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *