Arena: Ekbackens IP
Match:
Kval till division 3
Publik:  37
Målen: 1-0 (30) Naser Miftari, 1-1 (42) Patrik Damm, 1-2 (49) Patrik Damm, 1-3 (65) Mikael Simonsson, 1-4 (76) Axel Elveljung, 1-5 (90) Axel Elveljung
Matchens lirare: Patrik Damm (Grönvall)

De förra VSK-spelarna Patrik Grönvall och Axel Ljungberg,  nu Damm och Elveljung, gjorde två mål i kylan i Arboga.
Vad hjälpte det?
Irsta var ett mål kort för att gå upp i division 3.

Fotbollssäsongen lider mot sitt slut och det finns klent med utbud på helgerna. Men en tur till Armbåga kan man ju kosta på sig dagen innan VSK v Nyköping. Tog södra sidan dit och det finns inte mycket att rapportera om där. Kom fram i perfekt tid till Ekängens IP.
Det var isande kyla och stormigt när jag klev ur, cashade (!) in mig (60:-) och tog plats på den ödsliga anläggningen.

Irsta och Sunne hade fyra poäng, Arboga tre och Latorp noll. Det var förutsättningarna inför den sista omgången av den här kvalgruppen där gruppsegraren gick upp i division 3.
Matchen var jämn, med ett mindre övertag för Arboga inledningsvis. Hemmalaget tog också ledningen, men Grönvall kvitterade snyggt med en vänsterslägga precis före paus.
Då frös jag så mycket att jag fick gå till bilen och dra på max på värmen medan den tomgångsputtrade för att över huvud taget klara den andra halvleken.

Jag fick i alla fall med mig en kopp pissljummen kaffe bort. Medan jag sörplade i mig den fixade Grönvall 1-2. Nu var det bara Irsta. En hemmaspelare lekte keeper, blev utvisad och Micke Simonsson förvaltade straffen väl.
1-3.
Det blev ändå jämnare när Armbåga hade en man mindre.
Men Irsta kunde göra både 1-4 och 1-5 genom Axel Johansson.
Nu hjälpte det föga för Sunne vann med 4-0 borta mot Latorp och vann kvalgruppen med ett mål bättre än Irsta.
Trist för det blev aldrig någon nerv och något drama i matchen på Ekbacken.

Efter 90 minuter ute i det här pre-vinter-vädret var det skönt att igen få fart på värmen i bilen. Åkte bort till Statoil och fyllde på luft i däcken så man slapp varningen i displayen.