180923 – Assyriska FF v Västerås SK 0-2

Arena: Södertälje Fotbollsarena
Match:
Division 1 norra
Publik: 468 (250 mer korrekt)
Målen:  0-1 (59) Douglas Karlberg, 0-2 (65) Douglas Karlberg
Matchens lirare: Douglas Karlberg

Filminspelningar.
Varenda gång man ska till Södertälje händer konstiga saker.
Den här söndan var inget undantag.

När jag och Niklas skulle till Linköping under sommaren var det kö i södra länken och när vi såg proppen var där filminspelning.
Den här gången hann vi ända fram till Södertälje Fotbollsarena innan vi sprang rakt in i nån mindre cirkus.
Poliser och kameror överallt.

Höll på att slå huvudet i en stor reklamskylt när vi hade parkerat. Sen var det som sagt fullt pådrag. Polisbilar lite överallt och mitt i smeten ett kamerateam.
När vi hade swishat in oss fick vi reda på att det var femman som återigen gör ett kvalitetsprogram där man följer Södertäljepolisen.
Beskrivningen av serien lyder: 120 av Sveriges bästa poliser hanterar 20 000 brott per år, och vi får följa dem i deras väldigt varierande arbete. Patrullerande poliser håller ställningarna inne i stan, radiobilarna åker på pågående brott och utredarna ska lösa komplicerade fall.
Nu ska jag spoila avsnittet där den här söndagens fotbollsmatch är med: Det enda som kan vara aktuellt för dem att ha med i episoden är Dogge Karlsbergs mål.
Poliserna som var där kan väl nästan rapportera in en ledig eftermiddag, så stillsamt var det.

VSK var ganska bra och stabila under hela matchen, kanske inte superheta framåt under de första 45 minuterna även om det fanns goda chanser till både ett och två mål.
Sen efter paus fixade Karlberg segern.
0-1 på ett distansskott efter en hörna.
Och 0-2 efter en solorajd med mycket snygga ingredienser. Det var motläggsfinter, fantastisk styrka och balans, snabbett och ett läckert avslut.
Game, set och match.

Vårt eget fokus handlade sista halvtimmen av matchen mot Koyar Salimi och det skissades på planer för en eventuell testimonial. Sen fick han komma in i slutet vilket var pricken över i:et på en trevlig eftermiddag.
Det var inte mer att orda om. Carlstad United slog Syrianska så nu är serieledningen fem pinnar med sju omgångar kvar att spela.
Söndagen rundades av med att kolla Arsenal i efterhand och spela in podcast.
Nu igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *