180531 – IK Säbysjön v IF Söderhöjden Vasa 1-2

Arena: Tallbohovs IP
Match: Division 6 A
Publik: Cirka 100
Målen: 1-0 (9) Johan Rönnkvist, 1-1 (64) Alexander Längqvist, 1-2 (89) Soner Sahin
Matchens lirare: Marcus Kennerstedt, IK Säbysjön

Matcher i division 6 kan ofta var underhållande men bedrövliga kvalitetsmässigt.
Det här var både kul och bra.
Kul!

Först såg det inte ut som att det skulle bli någon torsdagsfotboll. Mycket jobb och sen skulle Backevik och käka födelsedagsmiddag hos sin far. Men strax efter sju meddelade han att det var grönt ljus.
Hade dock några saker kvar att göra innan jag betade av Blåsut-Jakobsberg på 20 minuter.
Vänsterfilen – fram med bilen osv.
Det vankades ju derby på Tallbohovs IP.

Den nyrenoverade planen på Söderhöjden, med nytt konstgräs, nya lampor och läktare fanns inbjudande framför mig när jag sladdade in på området för att försöka bli av med bilen.
Parkering, där man fick stå lagligt, var inget som fanns högt på prioriteringslistan så det fick bli olagligt i en vändzon vid dagiset utanför.

Mycket folk på plats i sommarvärmen när de båda lokala lagen skulle mäta sig med varandra. Gästerna klart bättre rent spelmässigt, men hemmalagets kontringskraft snackade man inte bort.
Sylvasst sa Bull.
Matchen var kändes mer som en division 3-match rent kvalitetsmässigt och det var en fröjd att se de 90 minuter.

Hemmalaget placerade snyggt in en frispark i första. Sen hann Söderhöjden Wasa med att bränna en straff och tio kanonlägen till som Marcus Kennerstedt i Säbysjömålet räddade innan man vände på steken sista halvtimmen.