171007 – Sverige v Luxemburg 8-0

Arena: Friends Arena
Match: VM-kval
Publik: 50 022
Målen: 1-0 (10) Andreas Granqvist, 2-0 (18) Marcus Berg, 3-0 (37) Marcus Berg, 4-0 (53) Marcus Berg, 5-0 (60) Mikael Lustig, 6-0 (67) Andreas Granqvist, 7-0 (71) Marcus Berg, 8-0 (76) Ola Toivonen
Matchens lirare: Marcus Berg

Regn, regn och kyla.
Men också:
Målfest och publikrekord.

Det började skymma när jag sladdade in i Solna efter en heldag i lokalen med medlemskort och Kanonmagasinet. Det öste stundtals ner när jag vandrade mot Freinds Arena och min fina jacka var nog norra Europas sämsta för den verkade helt plötsligt gilla vatten.
Borde det inte vara tvärtom?

Hur som haver mötte jag uppe Backevik och vi segade genom köerna in med Bosse och Frasse från Skövde och Mariestad. Bra drängfylla på sina håll. Luxemburg var på besök. En match som normalt lockar 25 000 pers, men nu gällde det en VM-biljett då var det sold out och publikrekord.

SvFF bjöd på tifo, men de runt om oss ville till en början sitta ner och hålla upp lapparna när spelarna äntrade planen. Jag skyller allt på Pia Sundhage som satt några rader bakom oss.
Sverige var väldigt bra. Backevil trodde på 3-0, jag sa direkt att det kommer bli mycket mer.
Och vilken målfest vi fick se.

Marcus Berg gjorde fyra mål och Ola Toivonen gjorde en drömstrut på volley. Det blev 8-0 och vi satt och funderade om vi nånsin sett en match på högsta nivå som var så målrik. Jag kunde i alla fall inte komma på någon.
Det fick bli en kebabsallad i Ulvsunda på väg till jobbet för ytterligare några timmars jobb.
Så spenderas en lördag i oktober.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.