Arena: Södertälje Fotbollsarena
Match:
Division 1 norra
Publik:  314
Målen:  0-1 (30) Rinor Nushi, 0-2 (39) Självmål, 0-3 (51) Ilir Berisha, 0-4 (90) Fredrik Lundqvist
Matchens lirare: Rinor Nushi

Det är inte varje dag man får en stabil 0-4-seger borta samtidigt som man luktar som man varit på en 48 timmar lång grillfest när man sätter sig i bilen.
Men så blir det när ett fryslager brinner upp vid arenan …

När jag kom rullandes på E20 ”genom” Södertälje kändes det som att antingen det var ett jättelikt rökbombstifo eller en stor brand lite längre fram – vid Södertälje Fotbollsarena.
Det skulle visa sig vara det sistnämnda.
Röken var tjock och tung från ett fryslager som stod i brand.
Det luktade rejält redan i bilen när jag körde förbi och vinden tog röken rakt in på arenan så jag var nog ändå ganska förberedd när jag rundade stadion och parkerade bakom bortasektionen vid Coop.

Det här är ju en på förhand match mellan lag som har lite publik, men den här söndagen var det anskrämligt öde. Någon hade räknat till 23 VSK-are på bortaläktaren – några fler satt på sittplats med hemmafansen, som verkligen inte var många som som ni kan se på bilderna.

Grönvitt hade egentligen full koll på matchen från minut ett till minut 90. Det var nån kortare period som Assyriska hotade – annars var seger helt i sin ordning. Den kunde nog ha blivit större till och med för det brändes en och annan chans till där vi stod och luktade grillad korv.

Det trista med matchen var att Dennis Persson bröt benen i den andra halvleken. Det syntes direkt att det var något som var fel med vänsterbacken när han vred sig i plågor efter att ha halkat/fastnat på offensiv planhalva.
Säsongen tog slut här för VSK:s kanske bäste och jämnaste spelare under året.

För egen del knallade jag ut och for hem doftandes som om jag stått vid grillen en hel kväll. Det är inte varje dag man gör det efter en fotbollsmatch,