170828 – IK Brage v Västerås SK 1-0

Arena: Domnarvsvallen
Match:
Division 1 norra
Publik:
1 584
Målen: 1-0 (88) Stefan Ilic
Matchens lirare: Rinor Nushi

Ibland är fotboll orättvist.
Den här måndagskvällen i Borlänge var ett tydligt exempel på det.

Efter några fina dagar i stugan så stannade jag kvar även på måndag för att kunna se VSK på Domnarvsvallen på måndagkvällen. Med en okej golfrunda i benen styrde jag den andra golfen den korta biten när till Borlänge.
Grönvitt med truppen fylld med nyförvärv hade öppnat hösten med en oacceptabel hemmaförlust mot Arameiska skulle nu ta sig an seriesuveränen IK Brage.

Det är alltid kul att komma till arenor i den här serien där det faktiskt finns folk som bryr sig om hemmalaget. Det var lite liv och rörelse utanför och över 1 500 personer på plats.
Ett gäng VSK-are på ena kortsidan hördes och syntes som alltid mest.

Själv bänkade jag mig på långsidan med Curre Wallert och fick se ett Grönvitt som var bra och som långa stunder spelade Brage av banan.
Men hemmalaget är inne i det där flytet när allt går med, även när man inte spelar bra.
VSK hade bränt chans på chans och istället för att det stod 0-3 på tavlan och det var game over tidigt så var det 0-0 när matchen gick mot sitt slut.
Då missade VSK i backlinjen, Brage var kliniska och satte 1-0.

De kom sedan även undan en VSK-nick i stolpen och räddade en boll på mållinjen efter sitt ledningsmål. Det är så det funkar när man är inne i den där bubblan.
1-0 it was.
Det var bara att knalla mot bilen och köra i mörkret till Stockholm …
Dock ska sägas att det här var en väldigt kvalitativ division 1-match. En av de bästa jag sett mellan två väldigt bra lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.