170525 – IK Uppsala Fotboll v Mallbackens IF 2-2

Match:
Elitettan, damer
Publik:
210
Målen:  0-1 (10) Nkemjika Ezurike, 1-1 (45) Moa Mattsson, 2-1 (80) Therese Simonsson, 2-2 (93) Elin Nyman
Matchens lirare: -.

Röd dag en torsdag.
Då åker man ju såklart med Backevik till Uppsala för att se på två matcher.
På arenor jag redan varit på …

Jag och Axel hade redan varit på Löten i vintras när Sirius spelade Svenska cupen. Nu var det stadens damlag som skulle ta sig an Mallbacken från Sunne.
Det var bara att swisha in sig, köpa kaffe och bänka sig på bortre lång.
Nu slutade det inte bättre än att Backevik ”slog ut” min kopp så när Axel kom en stund senare fick han köpa med en ny pappmugg.
Fan, blir det inget kaffe?

Det var Christian som styrde planerna den här dagen. Det var han som skulle plocka arenor. Jag var bara med. Det blev viss förvåning när vi kom fram för vi hade räknat med att skulle vara paus.
Nu fick vi se första halvlek.
Vet inte om det gjorde så mycket.
Vi stod där på sidan och fick en ganska dålig match.

Gästerna från Värmland tog snabbt ledningen. Sen blev de mer och mer nedtryckta. Uppsala brände straff och jättelägen, men precis före paus skickade en hemmaspelare in en svala i boxen.
Och det vet vi ju sen innan att det är en dålig kombo för dammålvakter.
Bollen seglade rakt in i mål och jag blev sur.
Spelar man på den här nivån måste man kunna ta en sån boll.

Vi gick …

Senare kunde vi konstatera att det blev två mål till i andra halvlek. Ett för vardera laget.
Så 2-2 it was.