170417 – Middlesbrough v Arsenal 1-2

Arena: Riverside Stadium
Match:
Premier League
Publik:  31 298
Målen:  0-1 (42) Alexis Sanchez, 1-1 (50) Alvaro Negredo, 1-2 (71) Mesut Özil
Matchens lirare: Alex Oxlade-Chamberlain

Det mesta var som förra gången.
Skillnaden dock:
Arsenal vann.

Middlesbrough är ett deprimerande jävla ställe. Men när vi rullade in med bilen på Jurys Inn mitt i stan så där lagom till fem, med en match i benen, hade jag helt glömt bort det.
Jag var laddad. Vi dumpade väskorna och gav oss ut.
Annandag påsk. Arsenal är på besök.
Och hela förbannade stan är tom.

Vi gick ett varv innan vi mötte Pierre och gick in på en pub som var öppen. Nåt australiensiskt hak. Jag kände igen mig, Och visst fansen var det så att det var här jag och Axel också började för tio år sedan.
Då var stället fullt.
Nu nåt helt annat.
Det blev några snabba kir på tapp. Sen gick vi ner till en annan pub där vi skulle möta några engelska polare och vi skulle få våra biljetter.
Då kom nästa flashback.
Det var ju för fasen samma ställe som vi gick till då 2007. Och blev utkastade ifrån senare på kvällen när ett liveband lirade. Ja, inte Axel. Han hade redan stämplat ut.

Det var lugnare den här gången. Lite sånger, lite skratt och lite milfs. Sen var vi redo för match. Ligan hade valt att flytta den här påskmatchen till måndag klockan 20. Extremt dåligt för många Arsenalfans då resan är lång. Inte konstigt att typ varannan stol var tom i bortasektionen.
Men trots det och den usla formen så var stämningen rätt bra. Den blev ännu lite bättre när Alexis piskade in 0-1 på frispark precis före paus.
Lägligt och skönt innan en påse Boro väntade nere i katakomberna innehållandes paj och dryck.

Boro kvitterade tidigt i andra, men Arsenal med en nykomponerad trebackslinje var bättre. Özil satte 1-2 och det var närmare 1-3 än en kvittering och vi kunde ticka av en Gunnersvinst.
Jag köpte med mig ett ex av The Gooner innan vi gick tillbaka upp till Doctor Brown för sambuca och mer kir.
Det var svinkallt, men segern och anisspriten värmde.

De flesta Arsenalfansen hade dragit hem och det var inte mycket folk kvar på puben. Vi blev kvar en stund innan vi via Dronken och en bättre påse gick ”hem” och slaggade.
En ny lång bra dag var över.
Skål för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *