161002 – Älta IF v IFK Haninge 1-5

Arena: Älta IP
Match:
Division 3 södra Svealand
Publik:
200
Målen: 0-1 (3) Jaudet Salih, 0-2 (13) Dario Ljuboje, 0-3 (30) Simon Gefvert, 0-4 (55) Dino Ceric, 1-4 (70) Philip Ringbom, 1-5 (89) Dario Ljuboje
Matchens lirare: Marwan Badar, IFK Haninge.

Efter en lång helg med jobb och en och annan IPA gjorde vi vår plikt.
Jag hade lovat att åka till Älta och se Haninge gå upp i division 2.
Sagt – och gjort!

På Flying Horse helgen innan dök Johan ”Haninge” Pettersson upp. Vi checkade av läget i division 2-fotbollen och då visade det sig att hans IFK Haninge behövde ett kryss borta mot Älta i sista omgången för att säkra seriesegern.
Då bjuder man ju så klart in sig själv.

Det var bara att ta tag i grejerna på söndagseftermiddan före Arsenals möte med Burnley. Jag, Axel och Andersson tog bilen den korta biten ner till Älta IP i solskenet. Det var mycket folk på plats och vi fick ”tjyvparkera” på gräsmattan.
Vi hade strulat med att koppla i en kabel hemma i Blåsut så vi ”missade” första halvlek.

När vi knallade in så hade gästerna redan avgjort och säkrat avancemanget. Det stod 0-3 på resultattavlan och nu skulle bara Haninge ro det hela i hamn sista 45. Det blev till slut 5-1 och efter att en supporter bränt av en bengal kunde segersångerna och danserna ta fart inne på konstgräset.
Vi fick bort och gratulerade Johan innan vi for in till stan och såg Arsenal ta femte raka segern när Laurent Koscielny slungade in segerbaljan med näven i den 93:e minuten.
Bra så!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.