160819 – IK Viljan Strängnäs v Lindö FF 8-0

Arena: Vasavallen
Match:
Division 3 södra Svealand
Publik:
90
Målen: 1-0 (11) David Eriksson, 2-0 (16) Oliver Virdenäs, 3-0 (23) David Eriksson, 4-0 (37) David Eriksson, 5-0 (45) Antonius Bobel Acar, 6-0 (54) Karam Aldeeb, 7-0 (85) Karam Aldeeb, 8-0 (89) Jens Olsson
Matchens lirare: Oliver Virdenäs, IK Viljan

Det är inte varje dag man vaknar på Mallorca och innan man avslutar på kvällen går på Vasavallen i Strängnäs.
Men det här var en sådan dag.

Efter sex dagar i Palma med sol och bad (och en och annan öl) lämnade vi besviket Medelhavsön en dag för tidigt för att hinna se Real Mallorcas hemmapremiär.
Detta skulle så klart åtgärdas.
Och det fick bli med en division 3-match i Strängnäs.

Vår Norwegiankärra var sen för de hade tappat bort trucken på Palmas flygplats. Backevik fick svära lite åt P-f*****na på Arn medan han väntade på att jag skulle bli spelklar för kvällen bravader.
En liten utflykt till Strängnäs och division 3-fotboll mellan Viljan och Lindö.
Vi körde över Råcksta Ö (Enköping) för att nå denna metropol vid Mälarens södra strand. Strängnäs är en mycket vacker stad och vi kände för en minigolf innan matchen.
Banan nere i hamnen var i utmärkt skick och det var fin stämning fram till hål 16 när Lärking dömde bort mig och det blev dålig stämning.

Vasavallen ligger centralt och har en mycket originell ”huvudläktare”. Vi var på plats i god tid så vi hann med både lite sköna foton och en kaffe före kick off.
Jag trodde fiket låg i den första dörren och fattade inte när kvinnan som jobbade där skrek nej högt två gånger. Det kunde skämtsamt redas ut och vi kunde få en bättre kopp java innan matchen började.
Ja, match å match.
Lindö är hjälplöst sist i serien och är inte kvalitativt bra nog för division 3. Hemmalaget, var tränare haussades upp av Johan Luks innan avspark då de är polare, var väl inte spelmässigt värst bra heller – men de var snudd på kliniska när chanserna dök upp.
Det var inget snack om att 5-0 var rättvist i paus.

Vi gick över i slänten på den andra i den andra halvlek och fick snabbt se 6-0 till Viljan. Sedan tappade matchen allt och i takt med att solen försvann och de dåliga lamporna hade svårt att förse planen med tillräckligt med lyse så tröttnade vi.
Med tio kvar drog vi hemåt – så därför missade vi de två sista målen.
Det blev en bättre Sibyllaburgare på Söder innan vi kollade OS-finalen för damer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *