160606 – Håbo FF v IK Franke 6-2

Arena: Björkvallen
Match:
Division 2 norra Svealand
Publik:
765
Målen: 1-0 (19) Jimmy Kristiansson, 2-0 (23) Umit Aras, 3-0 (29) Jimmy Kristiansson, 4-0 (33) Danilo Al-Saed, 4-1 (58) Anton Engström Appelfeldt, 4-2 (71) Anton Engström Appelfeldt, 5-2 (80) Deniz Firat Yilmaz, 6-2 (83) Jimmy Kristiansson
Matchens lirare:
Jimmy Kristiansson, Håbo

Strålande sol och nationaldagsfirande.
Vilken fantastisk kombo – som passar perfekt för lite lokal fotboll.
Och en ny arena.

Vi var en stark trio som lämnade de södra delarna av innerstan för att ta oss en tur till Bålsta. Franke var på besök på Björkvallen för att möta Håbo FF.
Det vill man ju inte missa.
Nu kunde vi ha gjort det ändå för när vi kom fram var det ett myller av bilar och folk och vi hade lite småstrul med att en parkering.
Hemmalaget hade nån form av föreningsdag med massor av aktiviteter och matcher.
Det var poppis.

Nästan 800 personer hade kommit till Björkvallen för att se division 2-mötet den här eftermiddagen. Vi tog först plats på bortre lång. Franke hade inte mycket att säga till om och hamnade efter en stund i brutalt underläge. Hemmapubliken njöt så till den milda grad att en lirare som bodde i hyreshuset bredvid kom ut med först:
En båttuta.
Och sen:
En folköl.
Det var stora scener i Bålsta den här eftermiddagen.

Vi mötte Hellas med familj som var på plats och när matchen var avgjord så kunde vi stå och snacka med dem istället efter paus. Franke putsade visserligen siffrorna, men det var lite sent, även om det blev lite spänt där en stund.
Snackade en snabbis med Lingan innan vi tog bilen gamla vägen, via Bro, där en kebab inhandlades, och for hem.
Det var en fin måndag.
Även fast Franke åkte på stryk.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.