160508 – BK Häcken v AIK 2-3

Arena: Bravida Arena
Match:
Allsvenskan
Publik:
3 514
Målen: 0-1 (24) Carlos Strandberg, 0-2 (28) Ahmad Yasin, 1-2 (32) Paulinho, 2-2 (80) Paulinho, 2-3 (85) Carlos Strandberg
Matchens lirare: Carlos Strandberg, AIK

Det bara haglade mål i värmen på Hisingen.
Själv satt jag och kollade Manchester City mot Arsenal på telefonen …

Utvilade och på gång gick vi ner och satte i oss den mest onyttiga och största hotellfulle jag betat av. Backevik var så exalterad att han förstörde våffelmaskinen i jakt på mer kolhydrater.
Sen packade vi med oss de inköpa iporna och satte kurs mot Sverige.
Halvt ruinerade efter alla vägtullar i Norge körde vi över Svinesundsbron och in på Nordby köpcenter i Strömstad för en kaffe och lite bensträckning.

Solen sken när vi susade fram på E6-an in mot Göteborg. Hade planer på en fika med syrran, men hon skulle bort så vi körde runt lite i stan före matchen. Jag vet inte riktigt vad vi pysslade med. Efter en stunds körande bakom trådbussar och andra medeltida fordon hamnade vi i alla fall ute i Långedrag där jag trodde att vi kanske skulle kunna ta oss ett dopp i havet. Men halva västkusten var där så vi vände och åkte och tankade innan vi for över en av broarna och ut på Hisingen.
Vi tog lunch på Burger King där jag lyckades pricka in ett Göteborgsskämt så väl att en tjej i personalen höll på att skratta sig omkull av lycka.

Häckens gamla arena Rambergsvallen är riven och ersatt med nya fina Bravida Arena. Och jag måste säga att klubben lyckats klockrent. Den nya arenan är kanonfin, de har styrt upp allt (utom parkeringen) på ett lysande sätt. Gästvänligt och bra utrymmen.
Vi hade platser på långsidan, längst upp och när man ledsnade på att sitta kunde man praktiskt bara ställa sig upp bakom.

Nu spelade Arsenal näst sista omgången i Premier League klockan fem så jag satt mest och kollade på det på telefonen. När det inte var spel på Etihad så gluttade jag på den allsvenska matchen som var bra.
AIK var i pole position mest hela tiden, men i paus slängde Häcken in Paulinho och vips så var det 2-2.
Backevik var helt övertygad om att Gnaget skulle få pisk – men så blev det inte.
För den gamle Häckenspelaren Carlos Strandberg gjorde sitt andra mål och vann matchen åt Solnaklubben.

Det innebar en mer glad hemresa till Stockholm – när vi väl hade kommit ut från kaoset på parkeringen. Sen var det full gas förbi Borås och via den nya motorvägen till Ulricehamn.
Ett snabbare matstopp i Mjölby hann vi med innan vi var hemma strax innan klockan 01.00.
En fin groundhoppinghelg var done.
Fyra nya arenor på kontot.
Mumma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.