160504 – FOC Farsta v IFK Haninge 0-1

Arena: Farsta IP
Match:
Division 3 södra Svealand
Publik:
147
Målen: 0-1 (80) Ahmed Riahi
Matchens lirare:  Simon Gefvert, IFK Haninge

Vi börjar förstå varför en handfull allsvenska klubbar vill ha Haninges 18-åring Simon Gefvert.
Mot Farsta ordnade han fjärde raka segern och fortsatt serieledning.

Våren hade kommit till Stockholm och vi kunde åka lite lättare klädda än vanligt. Jag, Backevik och Ponka lämnade Blåsut för att göra den korta resan ner till Farsta.
Vi hann med en bättre Tacosallad i Farsta C innan vi reste vidare till Farsta IP.
Där väntade nån form av hatmatch mellan Cobran och Haninge.

För en gång skull hade vi hittat en idrottsplats med en läktare. Det är inte alls så vanligt på den här nivån. Dessutom fanns både speaker och resultattavla – även om båda fungerade lite så där…
Vi morsade på Johan, Haninge kallad i Arsenal Sweden-kretsar.
Efter en stund gick vi runt och satte oss på läktaren.
Men efter en bättre kopp kaffe i paus började folk runt om oss skvallra vad det stod mellan Real Madrid och Manchester City, en match vi tänkte se i efterhand när vi kom hem, så vi fortsatte varvet runt och tog plats nere vid längdhoppargropen.

Haninge är ett stabilt topplag, vars försvarsspel oftast sitter där det ska. Man har släppt in ett mål på fyra matcher. Med den defensiva strukturen i ryggen kan man jobba utan press i matcherna. Ibland utan att imponera, men man vet att chanserna kommer och tar man bara dem så vinner man.
Det var lite så det var den här kvällen.
Anfallsspelet fick egentligen bara bra fart när den i ingressen nämnde Gefvert satte fart. Sista 20 var han allt som oftast i händelsernas centrum. Först skulle han haft en straff, men blev varnad för filmning.
Sen drog han upp ett anfall, tog sig in i boxen, gjorde sin gubbe och serverade Ahmed Riahi som satte segermålet.
Och det är sådana här aktioner som sticker ut. Det är sånt här toppklubbarna letar efter. Och det är inte konstigt att han varit på provspel med ett flertal allsvenska klubbar.
Hans speed med boll är imponerande.

Efter matchen åkte vi till Statoil – som numera heter nåt med K – och köpte korv innan vi for hem och kollade på CL-semin. En del somnade då sittande. Men klockan var sent så det är förståeligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.