160423 – Gamla Upsala SK v IK Franke 0-0

Arena: Österängens IP
Match: Division 2 norra Svealand
Publik:
cirka 100
Målen:  -.
Matchens lirare: -.

Ungdom och boll – Frankes paroll.
Hade hellre bytt ut det mot ”sol inom synhåll – drinkar med parasoll” den här lördagseftermiddagen.

Halvt iskalla styrde vi bilen till Max för lite kött och sallad. Därifrån var det inte långt till Österängens IP som är GUSK:s hemmaplan när mattan på Gamlis inte är spelklar.
Parkeringen var gratis här.
Men de skulle ha 80 spänn i entré. 80 spänn!
Det är inte konstigt att det är så dåligt med folk. Okej att det tar 50 i inträde, men 80 i division 2.
Det är hutlöst!

Den här idrottsplatsen mitt i Uppsala är faktiskt ganska fin. Nylagt konstgräs, en stor läktare på ena sidan och inbjudande miljö runtom. Nu spelar det mindre roll när det är svinkallt i slutet av april och det hänger regn i luften hela tiden.

Nykomlingen Franke räckte inte till i premiären borta mot Boo, men fick en pinne hemma mot VIK. Tyckte det syntes att nu att man växt in mer i division 2-kostymen. Man var förvisso ganska uddlösa i anfallsspelet och hade inte mod att fylla på med tillräckligt med folk för att hota, men försvarsspelet var klart bättre och det var faktiskt ganska tunnsått med målchanser.
Kryss och 0-0 var nog både logiskt och rättvist.

Snackade en sväng med asstränare Lingan efter matchen. Jag hade sagt till Axel att vi skulle komma förbi och kolla nya lägenheten, men vi frös så in i helvete efter 90 nya minuter i den här kylan så vi sköt upp besök hos ordföranden och satte kurs mot Stockholm istället.

Helt oförklarligt stannade vi på Arlanda och kollade några landningar. Nu fick man ner värmen igen och kunde börja frysa ännu en gång.
Några bättre älgkorvar i Blåsut fick dock ordning på det mesta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.