Målen: 1-0 (23) Jean-Hugues Blonde, 1-1 (89) Marcus Björklund

Järna!

Det var mycket oklarheter på förhand. Spaningen i fixture-listen sade att vi skulle få svårt att få in två matcher den här lördagen så därför tittade vi lite utanför boxen när vi valde ställe att åka till.
Vi kunde tänka oss att åka de där extramilen ner till Trosa för att se dem spela.
Trosa-Vagnhärad som laget heter.
På vägen ner började vi undra om de spelade i Trosa eller Vagnhärad. Vi var i god tid, jag, Ponka och Backevik, så vi kunde kosta på oss en tur till Trosa där vi käkade lunch innan vi åkte tillbaka till Vagnhärad för att se matchen.
Det är nämligen där Häradsvallen ligger.

Avståndet mellan samhällena är inte mycket att skriva hem om och det tog bara ett par minuter att göra den korta resan från Trosa till Vagnhärad.
Vi svängde bryskt vänster, slöade lite så jag kunde ta ett kort innan vi brummade vidare mot arenan.
Det var dimmigt och kallt
Men vi välkomnades snällt i grinden och kunde betala entrépengen från bilen. Mycket smidigt.

Häradsvallen ligger mitt ute i ingenstans men är en anständig anläggning för ett division 3-gäng. En gräsplan med läkare och en konstgräsplan – där matchen spelades. På kullen bredvid låg klubbhuset.
Vi köpte oss varsin kopp kaffe och knallade runt på andra sidan för att hänga på räcket och för att komma lite närmare planen.
Det var en bra division 3-match.
Och på planen fanns den gamle Skiljebobekantingen Sagvan Agbulsatar centralt på mitten i hemmalaget.
Givetvis med kaptensbindeln och en av de bästa på planen.

Hemmalaget hade tre bollar i virket i inledningen och gjorde också logiskt 1-0 mitt i den första halvleken, men vi tyckte att gästerna var snäppet bättre.
Efter paus – när vi flyttade över på andra sidan gav så Järnas bättre passningsspel utdelning. Men det var bara en minut kvar på matchklockan när kvitteringen kom.
Inhopparen Marcus Björklund fixade målet.
Bara minuter senare blev han berövad på en solklar straff. Gästerna var fullt logiskt vansinniga på beslutet och det var en del gurgel efter slutsignalen.

Vi tog bilen tillbaka till stan där vi gjorde de tre konstigaste komboinköpen jag sett.
Först en våg i Kungens Kurva. Sedan två par skor på Mall of Scaninavia. Sist två Vitamin Well och ett paket hamburgerbröd i Blåsut.
Att vi avslutade kvällen med att se Sökarna är ännu mer ologiskt.