151107 – Barnet v Blackpool 2-0

Arena: The Hive Stadium
Match: FA-cupen, första omgången
Publik:
1 869
Målen: 1-0 (36) Tom Champion, 2-0 (41) Michael Gash

Våren 2011 var Blackpool en poäng från att klara sig kvar i Premier League.
Nu – fyra och ett halv år senare – är de en poäng från nedflyttningsplats i League One.
Och i lördags åkte de ur FA-cupen.

Vi får nästan ta det här från början. Inte för Blackpools skull utan för att det här egentligen skulle vara match nummer två på den här Londonresan.
Jag och Backevik flög ut tidigt från Arn.
Gatwick, tåg, promenad, skoinköp, Covent Garden, Five Guys, tidig incheckning, rejäl powernap, nya steg från Old Street till Blackfriars, öl på vägen – och sen tåg till Three Bridges för match i division 7 mellan hemmalaget och Dorking Wanderers.
Men det var kolsvart när vi kom fram och när jag checkade Three Bridges twitter där i mörkret visade det sig att matchen var inställd på grund av vattensjuk plan.
Vi fick spela biljard med en annan besviken groundhopper från Belgien på The Plough Inn istället innan vi tog tåget tillbaka till London för att möta upp Ponka och Danne.

Mötte upp dem gjorde vi även dan efter. De hade varit på nån öltour på förmiddan så jag och Backevik tog en promenad genom Shoreditch innan vi tog tuben via Kings Cross, Finchley Road, Wembley till Canons Park.
Barnet har gett upp gamla fina Underhill, längst ut på Northern Line, och flyttat till The Hive. Klubben kom inte överens med ägaren av Underhill om ett nytt hyresavtal och flyttade våren 2013. Den sista matchen var utsåld, 6 001 åskådare såg Barnet slå Wycombe Wanderers med 1-0 och den gamle Arsenalkeepern Graham Stack räddade en straff i den 94:e minuten.
Det var cirkulerat rykten senaste tiden att klubben ska kunna återvända till Underhill, men så kommer det nu inte att bli då ägaren sålt arenan och att det ska byggas en skola där.
BFC kommer alltså inte att kunna fortsätta igen på sina gamla arena som klubben haft i 106 år.

Därför delar de nu arena med London Bees. Det var grått, småblåsigt och regnigt när vi gick från tuben över fotbollsplanen bredvid rälsen när till arenan.
Innan vi kom upp till matchprogramsvagnen fick vi gå runt en mindre sjö som bildats av allt regn.
En snabbtitt i shopen, inköp av matchbiljetter innan vi tog plats i restaurangen för en cheesburgare, väldigt god, och en öl före kick off.
Det är alltid lika kul att se hur fåniga engelsmännen är på vissa saker. Restaurangen låg vägg i vägg med läktaren och via stora fönster kunde man se in perfekt på planen.
Ponka sa: ”Här skulle vi kunna stå hela matchen”.
Absolut, det är bara det att de drar ner persiennerna sisådär en kvart-tjugo minuter före kick off. Man får alltså inte kolla ut på planen då …

Vi hade biljetter på stora långsidan och satte oss på våra platser högt upp i första halvlek. Matchen var verkligen inget vidare – men Barnet klart bäst trots att de spelar en division under Blackpool.
Logiskt då att hemmalaget hade 2-0 i paus.
Vi kilade ner några minuter innan och gick in på Garziolis bar. Öl och chips. Gott!
Några Barnetfans försökte få igång den klassiska Twist and Shout-ramsan men det gick inget vidare. Andra halvleken var om möjligt ännu tråkigare. Blackpool var inte ens nära och deras tre bussar med fans fick besviket påbörja den långa resan hem.
Barnet vann med 2-0.

Vi fick upp mot tunnelbanan och jag föreslog att vi skulle sätta oss på en pub innan vi åkte in till stan igen. Vi hittade Moranos på Whitchurch Lane. Efter första rundan ville Danne och Ponka fara vidare, men jag lyckades övertala dem om en runda till så att vi kunde se klart när Stoke slog Chelsea.
Kvällen spenderades vid Angel. Tapas och grejer.
Trevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.