Derby.
Världens längsta derby.

Jag tog bussen från Odenplan, där Djurgården körde sin samling, till Solna för att möta upp Bäckström. Det var lite småkul att stå på Odengatan och väntade på SL:s dragspelsfordon medan gårdarna sjöng ramsor och smällde av blåa rökbomber.
I Solna var det ganska lugnt. Vi gick ner till arenan och trots mycket folk och hatmatch så var det städat.
Stämningen på arenan var grym innan för Djurgården smällde av alldeles för många rökbomber och första halvlek blev uppskjuten.

DIF var det klart bättre laget före paus. AIK spelade med tio man efter Sonko Sundbergs utvisning efter 32 minuter. Till den andra halvleken var det dags för AIK att elda av och då var det folk som gick hem.
Ett nytt avbrott på sisådär 30 minuter och det var nästa så att man halvslumrade på läktaren.
Vi hade platser på etage 3, långsida, vid gårdarna.

AIK vann matchen med 1-0 efter Banguras kasse i den andra halvleken. Djurgården lyckades inte förvalta det numerära överläget och med kvarten kvar reducerades man själva till tio man efter Arvidssons andra gula.
Efter matchen mötte jag upp med Backevik, som ville ta en segeröl på Dick Turpin.
Tack och lov var det lång kö och vi åkte till Råcksta istället.