120131 – Blackpool v Coventry City 2-1

Arena: Bloomfield Road
Match: Championship
Publik:
11 414
Målen: 0-1 (59) Thomas, 1-1 (87) Phillips, 2-1 (90) Taylor-Fletcher

Ett av väldigt få lag som spelar i orange är Hollands landslag. Ett annat är Blackpool Football Club.
Hemmaarenan heter Bloomfield Road, klubben kallas The Seasiders och staden är ett av norra Englands stora semesterparadis på sommaren.
Det är något helt annat på vintern.

Jag och Stefan Eriksson sitter i den hyrda Insignian och styr från Fleetwood längs den engelska västkusten söderut mot Blackpool.
Det råder inget som helst tvivel om att den här regionen är ett enda stort myllrande party på sommaren när solen skiner, när termometern snuddar vid 25-strecket och alla pubar och klubbar längs stranden är öppna.
Nu är det kallt, blåsigt och mörkt.
Det är i början av februari och England har drabbats av någon form av brutalkyla – men det är å andra sidan nu som fotbollssäsongen pågår som bäst.

Vi parkerar vår bil nästan löjligt nära Blackpool FC:s hemmaarena Bloomfield Road. Arenan har under den senaste tioårsperioden nästan helt renoverats och när vi är på plats är det inte mycket av arbetet som återstår. Ena långsidan ska byggas ihop med en kortsida och sedan är det klart.
Vi tar en tur i området som är allt annat än kul.
Det finns inte mycket alls att hänga i julgranen och det blir så att vi laddar på Donken på andra sidan parkeringen.
Ett besök i shopen hinner vi också med efter det att vi köpt biljetter till ena långsidan till matchen mot Coventry City.

Arenan i sig är egentligen inte mycket att hurra för. Den är liten och inte på något sätt spektakulär. Kanske inte så konstigt med tanke på att klubben är liten – så Bloomfield Road räcker gott och väl till för Blackpool FC.
Den här kvällen kommer det 11-12 000 och det är väl helt okej för att vara en svinkall kväll mitt i veckan.
Coventry har väl med sig 500 fans som står bredvid oss på East Stand där det mest komiska är att en vakt säger åt oss att sätta oss ner när vi ställer oss för att inte frysa fast, och ihjäl, på en mer eller mindre tom läktare.
Regler är regler och det ska följas. Så är det i Blackpool.
Vi värmer oss i pausen och konstaterar att jumbon Coventry leder med 0-1. Blackpool försöker och försöker i andra, men får inte ordning på grejerna.
När det är 15 kvar får Eriksson nog och går till bilen. Jag sitter kvar själv, men när det är fem-sex minuter kvar går jag också.
Det är sååå jävla kallt så det går inte med ord att beskriva.
När jag sätter mig i bilen och vi rullar ut från parkeringen med destination Bolton så kvitterar Blackpool. Vi hör det på radion. Vi hinner inte ut ur stans ens innan det blir 2-1. Hela vändningen missade vi, men så är det. Ny arena klar i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.