100503 – Blackburn v Arsenal 2-1

Arena: Ewood Park
Match: Premier League
Publik:
26 136
Målen: 0-1 (14) van Persie, 1-1 (43) Dunn, 2-1 (68) Samba

Blackburn Rovers är inte Premier Leagues mest exotiska klubb – men det är en av de allra äldsta och faktiskt en av fyra klubbar som vunnit den högsta engelska serien sedan den bytte namn i början 1990-talet.
Blackburn ligger strax norr om Manchester och klubbens stora rival är Burnley.

Arenan Ewood Park ligger en bit från stadens centrum och det är knappast något att hänga i julgranen runt omkring Rovers hem.
En sak är dock väldigt bra.
När vi var på besök bokade vi en hotellnatt på Fernhurst – som ligger ett stenkast från arenan och bakom läktaren där bortafansen står. När vi kom med hyrbilen var det bara att parkera på pubhotellets parkering, checka in och vips så var man på samlingsplatsen för alla Arsenalfans.
Mycket praktiskt.
Puben i sig är stor och fin och det är billigt att bo här. Vi betalade drygt 50 pund för ett dubbelrum och det var inget fel alls på rummen.

Ewood Park då? Jo, den har fyra fristående läktare. Tre av dem har två etage och för en klubb med Blackburns mått mätt duger arenan alla dagar i veckan. Vi satt på kortsidans övre läktare, mitt på, och det var inget att klaga på. Dessutom fick vi stå upp hela matchen och det gör inte saken sämre.
Nu var matchen i sig helt avslagen och det var ingen nämnvärd stämning. Det var väl drygt 2 000 Gooners som gjort resan norrut trots att vi var borta från guldracet för länge sedan.

Utrymmena under läktaren var också helt okej och utbudet i kioskerna vad man kan förvänta sig. I pausvilan sänktes en paj och en pint till resonabelt pris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.