091216 – Burnley v Arsenal 1-1

Arena: Turf Moor
Match: Premier League
Publik:
21 309
Målen: 0-1 (7) Fabregas, 1-1 (28) Alexander.

Det var så mörkt utanför Turf Moor att vi hade svårt att hitta den. Sen var det faktiskt inte så mycket att se – men det är en annan femma.

Jag och Freddan tog tåget från Manchester till Burnley Manchester Road under vår veckoresa i december 2009 för att se Burnley-Arsenal. På förhand hade jag en känsla av att allt skulle vara inom gångavstånd i den lilla staden norr om Manchester, men så var inte riktigt fallet.

Det fick bli en kort taxitur från city ut till Turf Moor som Burnley FC:s hemmaarena heter. Vi möttes av ett snudd på öde – och kolsvart området. Klubben hade inte tänt upp lamporna inne på stadion och när vi gick runt för att titta undrade vi var vi hade hamnat.

Vi fick länge stå utanför bortafansens entré för att vänta på våra biljetter, men det kompenserades med att hela Arsenals trupp kom och gick förbi. Det var dock ingen som stannade utan hela bunten gick med stora lurar på huvudet rakt in i den slitna läktarbyggnaden.

Vi orkade sen när vi fick biljetterna inte jaga rätt på någon pub utan gick in på arenan för en pint och en paj. Det kändes som vi gick in i ett gammalt skjul när vi passerat grindarna. En sliten tv hängde på en av väggarna. Där kunde man följa resultaten i de andra matcherna. Två kiosker fanns, men det gick ganska lätt att ta sig in på muggen.

VI hade fått platser på rad två mitt i målet och en stund in i matchen började det droppa in sms hemifrån om att vi synts i bild. Kul det, för det var fan inte lätt att se vad som hände på andra sidan när spelet var där. Vi fick huka oss under ribban för att kunna se bollen på andra planhalvan, men sånt är livet.

Cred dock till Burnley och deras fans. De sjöng på bra genom hela matchen – det är mer än vad man kan säga om oss.

Som helhet kan sägas att arenan är risig, gammal och sliten. Trästolarna på vår sektion borde sitta på ett museum och inte på en fotbollsarena och om Burnley etablerar sig i Premiership så är det bara att låna cash å börja bygga en ny arena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.