070505 – Nottingham Forest v Crewe Alexandra 0-0

Arena: City Ground
Match:
Championship
Publik: 27 472
Målen:

Det kunde bli en av de mest minnesvärda matcherna jag sett i England.
Det blev något helt annat.

Jag och Statoil öppnade lördagen med en klippning nere hos juden på Kings cross, en frulle på Dronken och inköp av tidningar innan vi knallade över till St Pancras för att åka tåg upp till Nottingham.

Tågresan tog drygt en timme och 3o minuter och det var ett soligt Nottingham vi möttes av. Gick ner till den berömda puben Ye Old Trip to Jerusalem för första pre-match-pinten. Nottinghamborna hävdar att detta är Englands äldsta
pub. Det blev två Stella å lite snack till en artikel i den lokala tidningen innan vi gick ner till city och tog en cab ut till City
Ground. Det roliga är hur nära ärkerivalen Notts Countys arena ligger. I princip bara floden Trent mellan dem.
Massor med folk ute och arenan är utsåld.
Forest kunde gå rakt upp i Championsship om man vann samtidigt som Bristol City tappade poäng hemma mot Rotherham.
Vi hämtade våra biljetter och gick in på Forest supporterklubbs lokaler, men det var så jävla mycket folk där inne så vi tog en pint till inne på arenan istället.

Det var trångt både på läktaren och under. Ett klassiskt fel alla arenabyggare gjorde förr i tiden.
Matchen var katastrof och inte blev det bättre när Crewefansen börjar sjönga ”one-nil to the Britsol Boys”. Bristol slaktade Rotherham med 3-0 och efter 0-0 på City Ground var Forest direktuppflyttningsdrömmar krossade.
Stämningen var dock helt okej.
Nån pint i paus blev det inte heller. Kön var för lång.

Arenan, som ligger vid strandkanten, är till utseendet fin, men den saknar mycket som en modern arena kräver. Ena Lånsidan sitter ihop med kortsidan som bortafansen står på. De andra två är separata. Det är en bit att gå från stationen och ni som har planer på att besöka Nottingham får räkna med en drygt 20 minuter lång promenad för att nå arenan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *