030927 – Watford v Ipswich Town 1-2

Arena: Vicarage Road
Match: Championship
Publik:
15 350
Målen:
1-0 (49) Scott P Fitzgerald, 1-1 (52) Shefki Kuqi, 1-2 (82) Jim Magilton

En lördag seg som få.
Men ändå ett tripp till Watford och ett besök på Vicarage Road.

Sviterna efter en underbar gårdagskväll gjorde sig påminda lördag morgon när det var dags att stiga upp. Samling på White Hart för en pint. Sedan drog jag och Uffe till Watford för division 1-match mellan WFC och Ipswich. Pontus och Walle åkte till Stamford Bridge och Chelski-Villa, medan Willner, Sundlöv&co valde QPR-Bristol City.
Ryktet säger att Masse dök upp likblek i ansiktet på Loftus Road.
Jag förstår honom.

Vi masade oss iväg till Euston – köpte tågbiljetter (£5.70 cheap day return) och drog iväg. Tror både jag och Uffe somnade på den 17 minuter långa tågresan.
Framme i Watford Junction inleddes promenaden mot Vicarage Raod. Vädret underbart, men kroppen mådde sådär. Men när biljetterna var i vår hand (£20 långsida) vände det direkt. Gick tillbaka till stan för lunch på Buger King.

Uffe letade genom hela restaurangen för att få tag på sugrör och när han kom tillbaka var jag nästan klar. Gick tillbaka mot arenan för att hitta en lämplig pub. Vi valde Mac`s Bar ett par hundra meter från Vicarage Road. Massor av Ipswich där inne. Varsin pint på innergården och vips så var man med i matchen igen.

Inne på arenan hade vi fått de värsta platserna som fanns. Uffe tittade fundersamt mot mig och undrade vart han skulle göra av benen. Tur att det var småungar som satt bredvid mig. Vi orkade med första halvlek, sedan satte vi oss länge ner vilket var ungefär lika skönt som att lägga sig i sängen.

Första 45 var ingen hit och 0-0 i paus. Direkt i andra sköt Watford 1-0, men hemmafansen var otroligt tysta. Det var Tractor Boys från Ipswich som skötte sången och sen även målskyttet. 1-0 blev till slut 1-2 efter en underbar lobb av kaptenen Jim Magilton. Och som helhet var matchen bra, Ipswichsupportrarna höll i alla fall Premier League-klass. Bra tryck under 90 minuter var en fröjd att skåda.

Tillbaka till Watford Junction. Ipswich höll hov på perrongen. Vi tvingades ta buss från Euston då tuben var avstängd. En timme försvann direkt och vi blev sena till samlingen på White Hart. Nu skulle vi hitta en pub där vi kunde käka. Lättare sagt än gjort. Gick igenom hela Londons finansvärld och inte en människa syntes till. Sundlöv&co vek av, men vi andra fortsatte målmedvetet vår jakt på en bra pub. Och vid Holborn Viaduct fann vi en Wetherspoon som både hade bira och mat. Pasta och Stella – mums!

Kvällen blev städad. Tog en taxi hem och kollade på ITV:s målsvep innan vi knoppade in.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *