240616 – Tösse IF v Frändefors IK 2-5

Arena: Tössevallen
Match: Division 5 Dalsland
Publik:
Målen: 0-1 (7) Victor Mattsson, 0-2 (19) Victor Mattsson, 0-3 (44) Alvin Söderblom, 0-4 (46) Alvin Söderblom, 1-4 (70) 1-4 11. Nahuel Jeremias Romero, 2-4 (90) 1-4 11. Nahuel Jeremias Romero, 2-5 (90+2) Victor Mattsson
Matchens lirare: Victor Mattsson, FIK

Dalsland runt – igen.
Den här gången med två matcher.
Vi började i Tösse.

Efter en fullspäckad lördag var det bara att kliva på hästen igen på söndan. Full speed direkt. Jag hade spanat in en Dalslandsdubbel och farsan var på. Eriksson också.
Vi lämnade Sutterhöjden elva och hämtade på Kroppkärr planenligt en halvtimme senare. Sen var det 61 minuters körning till Tösse – det lilla samhället vid 45:an med dryga 300 innevånare.
Här fanns stora planer en gång i tiden att bygga en stad, men det gick inte vägen och kvar blev i princip bara storbonden Anders Nilssons ståtliga stadshus.

Fotbollsplanen, Tössevallen, ligger vi skolan och togs i bruk någon gång på 1950-talet. Det meddelade Michael som var där med Magnus och Christian från Göteborg.
60:- i entré. Halva pengen för farsan och en 50/50-lott. Sen var vi bänkade och klara.
Tösse mot Frändefors i Dalslandsfemman.
Framför klubbhuset fanns en liten läktare – där satte vi oss den här ljumna junidagen.
Hemmalaget i botten med bara tre inspelade poäng så här långt. Gästande Frändefors IK i andra änden av tabellen med tolv poäng på de inledande sex matcherna.
Det syntes på den till synes välfriserade planen.

I paus var det 0-3 när jag knallade upp för att beställa en korv. 30 spänn. Inte okej någonstans. Dessutom var den inte klar så jag fick knalla ett varv runt anläggningen och plåta lite i väntan på att den skulle bli klar.
Inte värst god var den heller när jag slog mig ner vid göteborgarna och snackade groundhopping i ytterligare 45 minuter.
Direkt i andra gjorde Frändefors 0-4 och matchen var förstås avgjord.
Det var först när hemmalaget fick Erik Halvardsson utvisad, ingen såg vad han åkte ut för, med halvtimmen kvar som det blev lite fart på Tössespelarna.
Med en man mindre gick man från 0-4 till 2-4, men Mattsson satte sitt hattrick på stopptid och det blev aldrig något drama. Victor Mattsson kallades av speakern först för Victor Mattsson när han gjorde 0-1. Vid 0-3 var det bara Mattsson och när han satte 2-5 fick han inte sitt namn uppropat alls.
Någon vinst på 50/50-lotten blev det inte heller.

Vi tackade för oss och åkte söderut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *