240616 – Melleruds IF v Ellenö IK 7-0

Arena: Rådavallen
Match: Division 4 Bohuslän-Dalsland
Publik: 125
Målen: 1-0 (7) Albin Broberg (straff), 2-0 (33) Erik Emanuelsson, 3-0 (41) Albin Broberg, 4-0 (68) Ludvig Stefansson, 5-0 (79) Jack Karlsson, 6-0 (80) Jack Karlsson, 7-0 (85) Albin Emanuelsson
Matchens lirare: Albin Broberg, MIF

Från en målfest till en annan.
Med en jävla regnskur däremellan.
Häng med till Mellerud.

Hårda bud i Mellerud. Det är stans slogan. Och det passade rätt så bra när vi sladdade in med Audin den här söndagseftermiddan – för helvete vad det öste ner. Vi tog ett varv på byn innan vi kände för lite käk. Vid genomfarten fanns en Sibylla som kunde serva oss snabbt.
Nästintill dyngsura kom vi kutande in genom snurrdörren, som stod still, efter det sanslösa skyfallet.
Efter en smashad burgare hade det lugnat ner sig utanför och vi kunde köra bort till Rådavallen i lugn och ro.

80 spänn i entré för en division 4-match – det är i saftigaste laget det. Regnet hade lugnat sig när vi hade swishat in oss. På Rådavallen väntade botten mot topp i den kombinerade Bohuslän-Dalslands-fyran.
Melleruds IF mot Ellenö IK.
Hemmalaget hade tio raka segrar – och det skulle väldigt enkelt bli en elfte. Även om det tog lite tid att få ordning på målskyttet för det brändes chanser av sällan skådat slag.
1-0 kom på straff när gästerna protesterade att det var utanför – men det var det icke.
Sen 2-0 och 3-0 innan vilan när vi knallade bort till fiket och köpte kaffe.

Rådavallen är en rätt okej anläggning, men det skulle behöva lite kärlek. Och lägre biljettpriser. Det var ändå 125 personer här den regniga söndagseftermiddagen.
Efter paus var det återigen one-way-traffic.
Det blev till slut 7-0, men det kunde lika gärna blivit det dubbla medan bollkallen på vår sida läxade upp sin kompis bakom målet.
Inhopparen Jack Karlsson, som gjorde sin första A-lagsmatch, gjorde två snabba baljor. Det borde kanske varit ett hattrick också, men det missades ju som sagt en och annan chans också.

Nöjda med arena 401 i Sverige på kontot knallade vi ut från Rådavallen och satte kurs mot Dalslands inland. Vi skulle inte köra 45:an hem. Eller det skulle vi, men inte hela vägen.
För först skulle vi spana in Dals Rockstock. Vilket namn by the way. Här fanns en fantastisk järnvägsstation i halv skala och en fotbollsplan som inte var mycket att hänga i granen.
Sen körde vi upp till Åsenbruk och Håverud och kollade deras IP och akvedukten.
Alltid världsklass.
Sista stoppet innan vi körde ut på den bedrövliga 45:an blev Fengersfors och deras mäktiga Fengerhof. Det är en anläggning av yppersta klass det och den ska besökas inom en snar framtid.

Sen körde vi upp till Karlstad, lämnade av Eriksson, handlade på Välsviken och körde till Sutterhöjden.
En lång bra dag var över och man somnade skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *