240324 – Vretstorps IF v Fjugesta IF 2-3

Arena: Allévallen
Match: Distriktscupen, Örebro
Publik: 30
Målen: 0-1 (9) William Berisson, 1-1 (13) Aref Al Mahmoud, 1-2 (20) Linus Wikman, 2-2 (73) Hugo Bårman, 2-3 (90+3) Jesper Helldén
Matchens lirare: Henrik Helldén, Fjugesta

Ett stängsel med läktare.
Det tar sig.
Men helvete så kallt det var i Hallsberg ikväll.

Rundade av lekstugan på Ormberget med en tur till Coopen sen tackade jag för mig och åkte mot Värmland.
Men eftersom farsan var iväg på dans så hade jag bokat in ett fotbollsstopp runt Örebro på vägen. Den första planen var Karlskoga och kanske till och med ett hockeybesök i Nobelhallen, men mötet mellan Immetorp och Ölme blev inte av.
Därför körde jag fokus på Örebro.
För där fanns två matcher med kick off 18.15.

Jag valde Hallsberg då det fanns tid att köra ner dit. Cupmöte mellan Vretstorp och Fjugesta stod på menyn på Allévallens konstgräs.
Det höll på att skymma när jag dundrade in och parkerade med golfen.
Sen var det värre labyrint att ta sig in än i Portsmouth och jag fick gå runt badhuset, hela planen och typ två ishallar innan jag kom in.
Hur svårt ska det vara att låsa upp två dörrar i staket?

Det var svinkallt när jag huttrandes gömde mig framför den stängda kiosken. Allévallen är ett stängsel, men det finns faktiskt en läktare på ena sidan som är helt okej. Till och med tak.
Där satt ett gäng människor som skulle kolla på den här cupmatchen mellan Vretstorps IF (division 6) och Fjugesta IF (division 7).
Jag gissar att det fanns hcp-straffar med i bilden för gästerna började matchen med elvametersspark som inte resulterade i 0-1.
Det skulle istället komma i den nionde minuten. Sen kvitterade Vretstorp tämligen omgående innan Fjugesta kontrade in 1-2.

För att få upp lite temp gick jag och hämtade bilen i paus. Tog andra varvet runt och sedan parkerade jag på kortsidan av fotbollsplanen för där kunde man sitta i bilen och kolla.
En lyx som inte ska underskattas när termometern flirtar med nollan och det blåser.
Från framsätet fick jag se hemmalaget få en spelare utvisad och kvittera på en misslyckad hörna.
Med tio minuter kvar att spela kände jag inte för att kolla mer, även om matchen var helt okej.