240302 – Eskilstuna FC v IFK Västerås 0-0

Arena: Ekängens IP
Match: Träningsmatch
Publik: 20
Målen:
Matchens lirare: Felix Wall, Eskilstuna FC

Stängsellördag – det är så det ser ut den här tiden på året.
Det började i Eskilstuna.

När VSK har hemmamatch på måndag kväll fanns utrymme för en liten utflykt ”på väg” till Västerås den här helgen. Det var bara att ställa klockan – och ge sig av för det var kick off redan 11.30 i Eskilstuna där jag skulle se första matchen.
Jag fick irra runt ett varv när jag kom fram för det var högst oklart var parkeringen till konstgräsplanen på Ekängens IP var. Det slutade inte bättre än att jag fick vända vid hockeyhallen och köra tillbaka innan jag kom rätt.
Sen dök det upp.
Stängslet.

Det var lera på parkeringen, lera på väg in och lera där inne. ”Huvudentrén” var låst, men det gick att ta sig in via ett ”hål” i nätet. Dessa jävla planer är så sjukt ocharmiga att det inte finns ord för det.
På ena sidan fanns en läktare och där ställde jag mig.
Eskilstuna FC mot IFK Västerås.
Det var vad som fanns på menyn.

Matchen då? Ja, där va E-tuna snäppet starkare och hade de mesta av de bästa chanserna, men Victor Malm i IFK-kassen gjorde en stabil insats och räddade allt, inklusive ett par bra chanser.
Det var Ekängens IP i en kort sammanfattning. Det finns en riktig plan på området och den ska jag besöka, för där fanns det en hyggligt stor läktare och andra finesser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.