230927 – AFC Eskilstuna v Västerås SK 1-2

Arena: Tunavallen
Match: Superettan
Publik: 1 687
Målen: 0–1 (13) Ibrahim Diabate, 1–1 (55) David Palomino (straff), 1–2 (92) Filip Tronêt
Matchens lirare: Herman Magnusson, VSK

Alla älskar ju ett sent avgörande.
Speciellt i Eskilstuna.
Mot AFC.

Säsongens närmaste bortaresa kom på en onsdag. Inte mycket att fundera på. Det var bara att puttra iväg till Västerås. Vi var så många så vi fick åka i två bilar till södra sidan på Mälaren.
Jag hämtade upp Jonte, Sigge och Empa.
Sen gjorde vi den korta resan via Kvicksund till Eskilstuna.

Mycket VSK-are på plats när vi parkerade där man brukar parkera. Grönvitt hade studsat tillbaka efter tre raka kryss och slagit Giffarna hemma med 2-0 – men det var spetsigt i toppen och en seger mot bottenlaget AFC var nödvändigt för att behålla trycket på GAIS och Utsikten.
Vi hade platser på långsidan med E-tunas finest på raden nedanför.
Full cirkus innan de lämnade i paus.

VSK hade ett stort spelövertag, men trots ledning i paus, efter ett till synes brutalt offsidemål, så kändes det inte helt tryggt. Och i andra besannades känslorna när hemmalaget kvitterade på en mycket tveksamt dömd straff.
Nu startade jakten på ett segermål.
Det såg ut som att det inte skulle komma – trots att Yagan Sasman åkte ut med tio minuter kvar. Men till slut blev pressen för stor och Filip Tronêt kunde sätta dit 1-2.