230902 – Västerås SK v IK Brage 0-0

Arena: Swedbank Park
Match: Superettan
Publik: 5 750
Målen:
Matchens lirare: Frédéric Nsabiyumva, VSK

Första plumpen i jakten på allsvenskan.
VSK lyckades inte få hål på Brage.
Och bakom knaprade Öster in.

Prognosen sade dagsregn i Västerås. I Blåsut var det soligt. Men när jag hade åkt ur Söderledstunneln såg jag knappt Stadshuset. Mysigt …
Hämtade brorsan och vi körde utan problem till Västerås där det väntade fri-entré-match mot Brage. Samling på Coppersmith där Jonte, Filip och Rolle var på plats.
Regn?
Icke.

Mycket folk i rörelse och VSK hade ”sålt” slut på sittplats. Men som väntat hade folk hämtat ut biljetter som de inte använde så det var inte alls fullt när matchen kickade igång.
Efter 0-4 mot Utsikten och 1-1 mot Kexen var tanken att Grönvitt skulle studsa tillbaka på vinnarspåret igen i jakten på allsvenskan.
Nu blev det inte riktigt så.

Första halvlek var relativt jämn och VSK fick inget tryck i grejerna, bortsett från Alis kanonläge i slutet. I paus bytte Kalle ut Coulibaly och satte in Olle Edlund. Det fungerade mittfältet var tillbaka och inledningen av andra var stark och borde resulterat. Men det kom inga mål och en bit in i andra började det dribblas med byten och strukturen rasade helt.
Visst, Simon och Asken hade kanske inte sina bästa matcher, men stabiliteten med att spela ett fungerande lag ska inte underskattas och uddlösheten på slutet var slående när båda två, Åslund och Ali var utbytta.
I en sömnig match där VSK var släppet bättre blev det inga mål.

Det var bara att packa ihop och på egen hand vända tillbaka till Stockholm.
Nya tag mot Öster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.