230818 – FK Romme Krona v Avesta AIK 1-2

Arena: Tunets IP
Match:
Division 4 Dalarna
Publik:
50
Målen: 0-1 (4) Albert Orre, 0-2 (13) Albert Orre, 1-2 (29) Oskar Norström
Matchens lirare: Albert Orre, AAIK

Jag hade varnats att det inte var något att se.
Men så här dåligt får det faktiskt inte vara.
Tunets IP är under all kritik.

Det vankades fotboll i Dalarna den här kvällen. Både Tunabro och Romme Krona spelade hemma. Jag siktade in mig på de sistnämnda – egentligen av en enda anledning: De skulle möta Avesta AIK som är ett bra division 4-lag som krigar om seriesegern. Uffe var hos sin farsa så jag skulle plocka upp honom på vägen.
Nu var Google Maps så där dåligt som Google Maps kan vara och när jag kom fram fanns ingen väg in – som kartan utlovade. Fick ta ett rejält varv runt och det stannade inte där. Vi parkeringen var det nya kartfel.
Men på tredje försöket gick det bra.

Det är ingen större resa ner till Tunets IP som ligger vid flygplatsen i Borlänge. Lagom till kick off kom vi dit. Och upptäckte direkt att det i princip bara var en gräsplan här bredvid bandyplan.
De hade inte ens bänkar.
Men efter en skattjakt med en kille från Avesta fiskade vi upp en bänk som vi bar från bandyplan och upp på kullen på långsidan av fotbollsplanen.
Där satt vi i första halvlek.

Gästade Avesta öppnade rappt och hade tidigt 0-2. Sen slog de av. De kände väl att de var klassen bättre och inte behövde gör mer. Men hemmalaget reducerade innan vilan när vi lämnade bänken och handlade hembakat och kaffe.
Hur de kunde ha det är en gåta i sig.
Men en dam satt och sålde – och det var sannerligen inget fel på fikat.

I andra, när vi hade knatat runt ett varv, fick hemmalaget en kille utvisad efter lite gurgel. Det gjorde knappast matchen mer intressant. Avesta höll mest i bollen – och det gick fint. Att de själva fick en utvisning på stopptid var mest av akademisk betydelse. Matchen och tre nya poäng i jakten på serieseger var redan säkrade.

Vi tog vägen förbi Gyllevallen. Men kom aldrig nära på grund av vägarbeten så vi la ner. Släppte av Jansson och åkte till stugan och vann i Plump.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.